Eskisehir'in Saglik Hizmetleri Deprem Bölgesi Için Seferber Oldu

Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan, Eskisehir’den afet bölgesine 18 ambulans, 4 UMKE araci, 1 mobil komuta araci, 1 tam donanimli konteyner ve 101 personel gönderildi.

Eskisehir'in Saglik Hizmetleri Deprem Bölgesi Için Seferber Oldu
Merkez üssü Kahramanmaras olan, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklügündeki depremlerin ardindan meydana gelen yikim nedeniyle ülkenin dört bir yanindan arama, kurtarma ve saglik ekipleri deprem bölgesine hareket etti. Dün 04.17’de meydana gelen ilk depremin hemen sonrasinda, saat 04.30 itibariyla Eskisehir Il Saglik Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi (SAKOM) etkin hale getirildi.

Eskisehir Il Ambulans Servisi ve Eskisehir UMKE; kentten toplam 18 ambulans, 4 UMKE araci, 1 mobil komuta araci, 1 tam donanimli konteyner ve toplamda 101 personeli deprem bölgesine sevk etti.

18 ekip deprem bölgesinde

Bugün saat 08.00 itibariyla Eskisehir Il Saglik Müdürlügünün sevk ettigi 1 ekip Osmaniye, 1 ekip Gaziantep ve 16 ekip Hatay’da kurtarma çalismalarina devam ediyor. Ayrica 4 Eskisehir UMKE ekibi de Adiyaman’da çalismalarini sürdürüyor. Eskisehir’de 2 yedek ambulans ise tam donanimli sekilde afet bölgesine ulastirilmak üzere tam donanimli sekilde hazir bekletiliyor.

Adiyaman’in acil durum çagrilari Eskisehir’e baglaniyor

Eskisehir SAKOM ekibi ise 15 personel ile Il Saglik Müdürü Prof. Dr. Ugur Bilge baskanliginda ve Il Ambulans Servisi Bashekimi Dr. Veli Görkem Pala koordinasyonunda bölgedeki ekiplerle esgüdümü sagliyor. Il Saglik Müdürlügünden yapilan açiklamada ise Adiyaman’in acil durum çagrilarinin Eskisehir’e baglandigi ve 112 Acil Çagri Merkezi’nin mesgul edilmemesi gerektigi bildirildi.

Kaynak: İHA