Enerjisa Dagitim Sirketleri'nden Deprem Bölgesine Iliskin Açiklama

Enerjisa Enerji’den deprem bölgesindeki çalismalara iliskin yapilan açiklama, ’Devreye aldigimiz afet planlarimiz uyarinca destek ekiplerimiz gerekli tüm araç ve çesitli büyüklükteki jeneratörlerle, diger dagitim bölgelerimiz Baskent EDAS ve Ayedas’tan deprem bölgesine sevk edilmistir’’ denildi.



Enerjisa Enerji, Kahrmanmaras’ta yasanan depremin ardindan yapilan çalismalar hakkinda yazili açiklama yapti. Açiklamada su ifadelere yer verildi:

’’Enerjisa Dagitim Sirketleri olarak hizmet verdigimiz 3 elektrik dagitim bölgemizden biri olan ve deprem kaynakli elektrik kesintileri yasanan Toroslar EDAS sebekesindeki ariza tespit ve onarim çalismalarina, saha çalisanlarimizin can güvenliklerinin teminini takiben ivedilikle baslanmistir.

Devreye aldigimiz afet planlarimiz uyarinca destek ekiplerimiz gerekli tüm araç ve çesitli büyüklükteki jeneratörlerle, diger dagitim bölgelerimiz Baskent EDAS ve Ayedas’tan deprem bölgesine sevk edilmistir.

Bölgeye ulasan ekiplerimiz sahadaki çalismalarina baslamis, jeneratörlerimiz ise bölgedeki afet çalismalarinin enerji ihtiyacina destek olmak üzere aktif hale getirilmistir.

Toroslar EDAS elektrik dagitim sebekemiz dâhilinde, basta Hatay, Gaziantep, Osmaniye ve Adana illerimiz olmak üzere, fiziki ariza tespit ve onarim çalismalari hassasiyetle yürütülmektedir.

Öte yandan, ariza onarimi tamamlanmasina ragmen güvenlik nedeniyle enerji verilmeyen bölgeler bulunmakta olup, enerjilendirme faaliyetleri arama kurtarma çalismalarinda çarpilma kaynakli hayati riskleri önlemek adina, ilgili kamu kurumlari ile yürütülen koordinasyon çerçevesince sürdürülmektedir.’’
Kaynak: İHA