Depremde Evden Çikmayi Basaran Genç Ögretmen Cami Minaresinin Altinda Kalarak Can Verdi

Kahramanmaras’in Pazarcik ilçesinde meydana gelen depremde evinden çikmayi basaran genç ögretmen, yikilan cami minaresinin altinda kalarak hayatini kaybetti. Genç ögretmen bugün memleketi Aksaray’da topraga verildi.

Depremde Evden Çikmayi Basaran Genç Ögretmen Cami Minaresinin Altinda Kalarak Can Verdi
Sanliurfa’nin Halfeti ilçesinde Arapça ögretmenligi yapan Raziye Sanlav (23), Kahramanmaras Pazarcik merkezli depremde evden çikmayi basardi. Caminin yanindan geçen genç ögretmen, depremde yikilan caminin minaresinin altinda kalarak hayatini kaybetti. Bugün sabah Sanliurfa Halfeti’den yola çikan cenaze, aksam saatlerinde baba ocagina getirildi.

Babaevinde helallik alinan genç ögretmenin cenazesi, daha sonra Eskil Merkez Mezarligi’na götürüldü.

Cenazede gözyaslarina hakim olamayan Raziye ögretmenin amcasi emekli imam Mustafa Sanlav, “Rabbim bizlere, ’Bütün nefisler ölümü tadacak, sizi hayirla, serle imtihan edecegim’ diyor. Bizim bu kizimizin, yegenimizin kaderi de böyleymis, Halfeti’de vefat etmesi gerekiyormus. Demek ki Rabbim yazisini öyle yazmis. Burada bir yillik ögretmendi zaten. Oraya gidiyor cumartesi günü, yerlesiyor. Gece bu durum vuku buluyor. Çocuk evinden asagiya kaçiyor, bu sefer de caminin yanindan geçerken yikilan minare bunun basina degiyor. O sekilde vefat ediyor. Allah verdi, Allah aldi. Ama yaramiz derin. Bu cigerimizin parçasi ama bütün memleketin çocugu, bütün hepimiz kardesiz. Allah ölenlere rahmet eylesin, kalanlara saglik, afiyet versin. Insallah su yaralarimizi insan, millet, kardes olarak sarmamiz lazim. Allah böyle bir sikintiyi bu millete bir daha vermesin insallah” dedi.

Genç ögretmen, amcasinin kildirdigi cenaze namazinin ardindan ilçe mezarliginda topraga verildi.

Kaynak: İHA