Bayburtlu 10 Yasindaki Muhammet Emin Biriktirdigi Parasiyla Altin Aldi Altini Da Kahramanmaras'a Gönderdi

Bayburt Belediyesinin baslatmis oldugu yardim kampanyasina kayitsiz kalmayan ve yardima kosan 10 yasindaki Muhammet Emin Bahadir, ailesiyle birlikte kuyumcuya giderek kumbarasinda biriktirdigi paralarla altin aldi. Yaklasik 2 bin küsür lira degerinde olan altini deprem bölgesine yardim amaçli gönderen minik Muhammet Emin’in davranisi yürekleri isitti.

Bayburtlu 10 Yasindaki Muhammet Emin Biriktirdigi Parasiyla Altin Aldi Altini Da Kahramanmaras'a Gönderdi
Bayburt Belediyesi önüne annesi ve babaannesiyle gelen kendi küçük yüregi büyük minik yardimsever, elinde siki siki tuttugu altini Bayburt Belediye Baskani yardimcisi Süreyya Türkmenli’ye vererek, Kahramanmaras’a göndermesini istedi. Küçük Muhammet Emin’in düsünceli davranisi karsisinda gözleri dolan Türkmenli ise duygu dolu anlar yasadi.

Yol boyunca araçlariyla yardim götüren vatandaslara rastlanilan Bayburt’ta Alper Yildirim, Yakup Kologlu ve Onur Köse isimli 3 arkadas aracin bagajina doldurduklari yardim malzemelerini deprem bölgesine ulastirmak için seferber oldular.

3 arkadasin arkasindan gelen bir Bayburtlu genç ise aracin arka kisminin ayakkabi, battaniye ve kislik kiyafetlerle dolu oldugunu belirterek, temel gida malzemesi almak için marketin yolunu tuttuklarini söyledi.

Yasanilan su zor günlerde tek yürek olan Bayburtlularin yardim seferberligi ise bir nebze olsun yüzleri güldürdü, yürekleri isitti.
Kaynak: İHA