Amasya'dan Deprem Bölgesine Yardim Tirlari Ve Is Makineleri Gönderildi

Amasya’dan Kahramanmarasli merkezli depremin vurdugu bölgedeki kentlere giyim, barinma ve gida malzemesi tasiyan tirlar ile is makineleri gönderildi.

Amasya'dan Deprem Bölgesine Yardim Tirlari Ve Is Makineleri Gönderildi
Yardim tirlari ve is makineleri dualarla yolcu edildi. Enkaz altinda yardim bekleyenlerin kurtarilmasi için depremin ilk anindan itibaren bölgeye arama-kurtarma ekiplerini yönlendirdiklerini belirten Amasya Belediye Baskani Mehmet Sari, “Tüm araçlarimizi seferber ettik” dedi.

Hayirsever Amasya halkinin düzenledikleri yardim kampanyasina büyük destek verdigine deginen Baskan Sari, temel ihtiyaç maddeleri, isinma ve barinma ihtiyacini karsilayacak malzemeler ile is makinelerinden olusan bir konvoyu daha afet bölgesine yolcu ettiklerini söyledi.

Büyük yikima yol açan deprem felaketinde hayatini kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralilara ise acil sifalar diledi.

Amasya Valisi Mustafa Masatli’nin deprem bölgesindeki koordinasyonun daha kolay saglanmasi için Gaziantep’in Nurdagi ilçesine görevlendirildigini hatirlatan Vali Yardimcisi Bekir Sitki Dag ise, “Onlarla sürekli temas halindeyiz. Oradan gelen ihtiyaç bildirimleriyle buradan Amasya halkinin duyarliligini, hassasiyetini ve yardimseverligini bir araya getirdik. Insanlarimizin ihtiyaci olan malzemeleri tirlara yükleyerek yollamaya çalisiyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA