Aksaray'da Deprem Bölgesine Kan Bagisi Ve Yardim Seferberligi

Merkez üsleri Kahramanmaras’in Pazarcik ve Elbistan ilçesi olan 2 büyük depremin yaralari yurt genelinde oldugu gibi Aksaray’da da kan bagisi ve yardim seferberligi ile sarilmaya devam ederken, gece saatlerine kadar vatandaslara hizmet veren Kizilay Bagis Merkezinde yogunluk yasaniyor.

Aksaray'da Deprem Bölgesine Kan Bagisi Ve Yardim Seferberligi
Dün sabahin ilk isiklariyla birlikte yurt genelinde Kizilay tarafindan bagis seferberligi baslatildi. Yurt genelinde oldugu gibi Aksaray’da da yüzlerce vatandas bagis seferberligine katilmak için Kizilay Bagis Merkezlerine akin etti. 15 Temmuz Milli Irade Meydanindaki Kizilay Bagis Merkezinde sabahin ilk saatlerinde gelen vatandaslar hem ayni ve nakdi yardimlar hem de kan bagisi yapti. Seferberligin ilk gününde 350 ünite kani deprem bölgelerine ulastirmak için çalismalarini baslatan Kizilay, Aksaray’da toplanan 350 ünite kani Kayseri Kan Merkezine ulastirdi. 350 ünite kanin ardindan sehirde bagis merkezlerinde yogunluk artti. Uzun kuyruklarin oldugu bagis merkezinde vatandaslara art arda davetler gönderildi. Kizilay yetkilileri ve vatandaslar bagista bulunacak vatandaslari duyarli olamaya davet etti.

Kan bagisi seferberliginde gece saatlerine kadar çalisma yaptiklarini belirten ve 350 ünite kanin deprem bölgesine ulastirilmak üzere yola çiktigini anlatan Kizilay Sube Baskani Turhan Akkurt, “Dün deprem sonrasi haberi alir almaz tüm vatandaslarimiz günün ilk isiklariyla kan merkezimize yogun bir sekilde talepte bulundular. Dün gün boyu gece saat 23’e kadar vatandaslarimiz buradaydilar. Dün 350 ünite kan tedarikini hiç zaman kaybetmeden gece 03.00’de Kayseri Kan Merkezine ulastirdik. Oradaki gerekli islemler sonrasinda ihtiyaç oldugunda deprem bölgesine intikal edecek. Bugünde yine ayni sekilde sabahin ilk isiklarinda kiymetli vatandaslarimiz deprem bölgesindeki kardeslerimizin ihtiyaci olan kan ve kan ürünlerini yine ayni ve nakdi yardimlari buradaki kurum ve kuruluslarimiz vasitasiyla ulastirmak için buradayiz. Yine bugün saat zaman tanimaksizin geceye kadar kan tedarikini saglayip yerine ulastiracagiz. Ülke genelinde inanilmaz bir duyarlilik var, kan konusunda bunu 1 gün degil de zamana yaymak lazim, Kizilay Genel Baskanimiz Kerem Kinik sosyal medyadan paylasti. Kani korumak zor çünkü ihtiyaç oldugunda bölgeye gidebiliyor. Ileriki zamanlara yayarak ihtiyaç oldugunda yine ayni duyarliligi göstermemiz gerekiyor. Ben buradan kiymetli vatandaslarimiza kan konusunda ve diger ayni nakdi yardimlarda dün oldugu gibi, bugün oldugu gibi bundan sonrada ayni duyarlilik için davet ediyorum” dedi.



"Ömrümde ilk defa kan verecegim"

Duygulanarak kan bagisi yapmaya geldigini ve ilk kez depremzedeler için kan bagisi yaptigini anlatan Hatice Koçak (62), “Duygularim anlatilmaz oglum, çok yani dünden beri çok kötüyüz. Üzgünüz, kan verelim elimizden gelen yardimi yapalim istiyoruz. Yardimci olmak istiyoruz. Ellerinden gelen yardimlari imkanlari yapsinlar. Daha ben ömrümde hiç kan vermedim. Ilk defa kan verecegim. Bu da onlara kismetmis, insallah yaralarina merhem olurum” diye konustu.

Sultan Salkin (35) ise “Depremzedeler için kan bagisinda bulunmaya geldim. Oradaki vatandaslarimiza, kardeslerimize elimizden ne geliyorsa yapmak için çalisiyoruz. Herkese kan bagisinda bulunmasini tavsiye ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA