Rize'den Deprem Bölgelerine Yardim Yola Çikti

Merkez üssü Kahramanmaras olan ve Türkiye’nin birçok çok yerinde hissedilen deprem sonrasi Rize’deki arama kurtarma ekipleri ve yardim malzemelerinin yola çikti.

Rize'den Deprem Bölgelerine Yardim Yola Çikti
Kahramanmaras’in Pazarcik ilçesinde 6 Subat 2023 tarihinde saat 04.17’de 7,4 büyüklügünde bir deprem meydana gelmisti. Depremin ardindan en büyügü 6,6 büyüklügünde olmak üzere an itibariyla 42 artçi deprem meydana geldi. Deprem; Kahramanmaras, Hatay, Osmaniye, Adiyaman, Gaziantep, Sanliurfa, Diyarbakir, Malatya ve Adana basta olmak üzere çevre illerde yogun sekilde hissedildi.

Deprem sonrasi Il AFAD Müdürlügünden 25 kisilik arama kurtarma ekibi ve 5 tam donanimli kurtarma araci, Çayeli Bakir Maden Arama Kurtarma ekibi, 3 UMKE araci ve 12 kisilik ekip, Rize Kurtarma Ekibi (RIKE), 1 Jandarma Arama Kurtarma Timi, Çevre ve Sehircilik Il Müdürlügünden hasar tespiti için 3 ekip ve 3 araç, 15 tirlik yardim malzemesi Adiyaman ili ve çevre illere dogru yola çikti.

Rize Valisi Kemal Çeber, yaptigi açiklamada, “Merkez üssü Kahramanmaras olan ve ülkemizin pek çok yerinde hissedilen 7,4 siddetindeki depremden etkilenen tüm vatandaslarimiza geçmis olsun dileklerimi iletiyorum. Hayatini kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralilara acil sifalar diliyorum. Rabbim ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun. Ihtiyaca göre 75 kisilik AFAD ekibimiz ve yardim malzemeleri hazirda bekletilmektedir” dedi.

Kaynak: İHA