Rize'de Deprem Bölgeleri Için Kan Seferberligi

Türkiye’nin birçok çok yerinde hissedilen deprem sonrasi Rize’de kan vermek için vatandaslar kan bagis noktasina akin etti.

Rize'de Deprem Bölgeleri Için Kan Seferberligi
Kahramanmaras’in Pazarcik ilçesinde 6 Subat 2023 tarihinde saat 04.17’de 7,4 büyüklügünde bir deprem meydana gelmisti. Depremin ardindan en büyügü 6,6 büyüklügünde olmak üzere an itibariyla 42 artçi deprem meydana geldi. Meydana gelen depremin ardindan kan ihtiyaci için Kizilay tarafindan kan bagis çagrisi yapilmisti. Çagrinin üzerine vatandaslar kan bagis noktalarina akin etti. Kan bagis noktasinda vatandaslar kan verebilmek için uzun kuyruklar olusturdu.

"Rizeliler olarak üzerimize düseni yapmak için kan bagis merkezine geldik"

Ellerinden ne gelirse yapacaklarini belirten Murat Kazdal, "Dün aksam gece saatlerinde üzücü bir olay yasandi. Kan ihtiyaci oldugunu duyduk ve Rizeliler olarak üzerimize düseni yapmak için kan bagis merkezine geldik. Insallah oradaki yaralilara biraz da olsa yaralarini sarar. Çok üzücü bir olay. Suan kis ayi zaten havalar soguk. Onlari anlamaya çalissak bile anlamayiz. Insanlarin Allah yardimcilari olsun. Bizim elimizden gelen su anda kan bagisi yapmak. Manevi olarak dualarimiz hep onlarla" seklinde konustu.



"Insallah birilerine umut oluruz"

Verdikleri kan lazim olan yaralilara hizlica ulasmasini isteyen Ishak Uzunsakal da, "Yaralilarimiz için suanda buradayiz. Geldik kan verecegiz, insallah birilerine umut oluruz. Herkesi kan vermeleri için bekliyoruz. Herkesin duyarliligini saglayabilirsek çok iyi olur. Böyle durumlarda birlik ve beraberlik çok önemli. Insallah kanlari lazim olanlara ulastiririz" dedi.



"Kan veremedigimiz için üzgünüz"

Kani düsük oldugu için kan veremedigini söyleyen Ali Delibalta ise, "Bugün deprem oldugu için kan vermeye geldik. Kanim düsük oldugu için kan veremedim. Kan veremedigimiz için üzgünüz. Sordum ama almiyorlar. Vatandaslar kan versin. Simdi gelmeyecek de ne zaman gelecek. Orada oldu diye burada olmayacak diye bir sey yok. Herkesin vermesi lazim. Ihtiyaci olana vereceksin. Çok can kaybimiz var. Tüm Türkiye’nin basi sag olsun" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA