Gürpinar Belediyesinden Depremzedeler Için Yardim Kampanyasi

Kahramanmaras’ta meydana gelen 7.4 büyüklügündeki depremin ardindan Van’in Gürpinar Belediyesi yardim kampanyasi baslatti.

Gürpinar Belediyesinden Depremzedeler Için Yardim Kampanyasi
Gürpinar Belediye Baskani Hayrullah Tanis, vatandaslari yardim kampanyasina destek olmaya davet etti. Gönderilecek yardim malzemeleri arasinda isitici ve kullanilmamis battaniye çagrisinda bulunan Gürpinar Belediyesi, ayrica ihtiyaç halinde arama ve kurtarma çalismalari için belediye afetle mücadele birimini ve is makinalarini hazirda bulundurdugunu duyurdu.

Gün dayanisma ve birlik günü oldugunu söyleyen Baskan Tanis, “Maalesef bu sabah büyük bir depremin sokuyla güne uyandik. Devletimiz tüm imkan ve kabiliyetini depremzedeler için seferber etmis durumdadir. Bizlerde Gürpinar Kaymakamligimizla birlikte bir yardim kampanyasi baslattik. Soguk havaya karsi disarida bekleyen vatandaslarimiza ulastirilmak üzere ilk etapta battaniye ve isitici temini için çalismalarimiz devam ediyor. Ayrica AFAD koordinasyon merkezince ihtiyaç duyulmasi halinde daha önceden kurdugumuz ve teknik donanima sahip afetle mücadele birimimiz ve is makinalarimizi hazirda bekletiyoruz. Birlik ve beraberlige en çok ihtiyaç duydugumuz bugünde Gürpinarli hemsehrilerimin kampanyamiza verecegi destegi önemli buluyorum. Bir kez daha depremde hayatini kaybeden vatandaslarimiza Allah’tan rahmet, yaralilara acil sifalar diliyorum” dedi.

Ayrica belediyeden yapilan duyuruda yardim malzemelerinin belediye kültür merkezinde toplanacagi belirtildi.
Kaynak: İHA