EGM, Deprem Sonrasi Provokatif Paylasimlar Için Harekete Geçti Açiklamasi 13 Hesap Tespit Edildi

Emniyet Genel Müdürlügü (EGM), Kahramanmaras’ta meydana gelen 7,4 büyüklügündeki deprem sonrasi vatandaslar üzerinde korku ve panik olusturmak amaciyla provokatif paylasimlarda bulunan 13 hesap yöneticisinin tespit edildigini duyurdu.

Emniyet Genel Müdürlügünden yapilan açiklamada, merkez üssü Kahramanmaras’in Pazarcik ilçesi olan 7,4 büyüklügünde depremden dolayi Emniyet Genel Müdürlügü Siber Suçlarla Mücadele Daire Baskanliginca, sosyal medya platformlar üzerinden yardim çagrisinda bulunan vatandaslarin adres ve lokasyon bilgilerinin tespit edilerek ilgili birimlerle koordinasyon kuruldugu bildirildi.

Açiklamada su ifadelere yer verildi:

"6 Subat tarihinde merkez üssü Kahramanmaras’in Pazarcik ilçesi olan 7,4 büyüklügünde deprem meydana gelmis ve deprem çevre illerimizde de hissedilmistir. Yürütülen sanal devriye faaliyetleri kapsaminda; sosyal medya platformlari üzerinden yardim çagrisinda bulunan vatandaslarimizin adres ve lokasyon bilgileri ivedilikle tespit edilerek ilgili birimlerle koordinasyon kurulmaktadir.

Ayrica, Kahramanmaras Pazarcik merkezli depreme iliskin sosyal medya platformlarinda, vatandaslarimiz üzerinde korku ve panik olusturmak amaciyla provokatif paylasimlarda bulundugu degerlendirilen 13 hesap yöneticisinin tespiti yapilmis, ilgili birimlere gönderilmistir. Kamuoyuna saygiyla duyurulur."
Kaynak: İHA