Çorum Belediyesi'nden Deprem Bölgesi Için Kan Bagisi Kampanyasi

Çorum Belediyesi, Türkiye genelinde azalan stoklari artirmak ve deprem bölgesinin ihtiyacini karsilamak amaciyla kan bagisi kampanyasi düzenledi. Kampanya, Belediye Baskan Dr. Halil Ibrahim Asgin’in yapigi kan bagisiyla basladi.

Çorum Belediyesi'nden Deprem Bölgesi Için Kan Bagisi Kampanyasi
Çorum Belediyesi, Kizilay için kan bagisi kampanyasi baslatti. Mobil kan alma araci belediye hizmet binasi önünde kan bagislarini almaya basladi.

Belediye Baskani Dr. Halil Ibrahim Asgin, yaptigi açiklamada Kahramanmaras’ta meydana gelen 7,4 büyüklügündeki deprem sonrasi teyakkuza geçtiklerini belirterek, Çorum Belediyesi arama kurtarma ekiplerinin sabah erken saatlerde deprem bölgesine hareket ettigini söyledi.

Ayrica mobil ikram araci ile battaniye ve gida kolilerinden olusan yardim ekibinin de deprem bölgesine hareket ettigini belirten Baskan Asgin, en önemli ihtiyaçlardan biri olan kan temini için de Çorum Belediyesi olarak kampanya baslattiklarini duyurdu.

Baskan Asgin, kan bagisi çagrisi yapti

Deprem bölgesi için tüm Çorum halkini kan bagisina davet eden Baskan Asgin “Su andan deprem bölgesinde kana ihtiyaç var. Tüm hemsehrilerimizi yeni belediye binasi önündeki kan bagisi aracina davet ediyorum. Bütün kan bagisi gönüllülerimizi ve sivil toplum örgütlerimizin kan bagisina duyarlilik gösterecegine inaniyorum. Çorumlularin yaptigini herkesin yapamayacagini gösterelim.” dedi.

Kizilay mobil kan aracinda ilk kan bagisini Belediye Baskani Dr. Halil Ibrahim Asgin yapti. Daha sonra, baskan yardimcilari ve belediye personeli kan bagisinda bulunarak kampanyaya büyük destek verdi. Kampanya hafta boyu devam edecek.
Kaynak: İHA