Çanakkale'den UMKE Ekipleri Deprem Bölgesine Dogru Yola Çikti

Kahramanmaras’in Pazarcik ilçesinde saat 04.17’de 7.7 büyüklügünde meydana gelen ve Dogu, Güneydogu, Iç Anadolu ile Akdeniz bölgelerinde birçok ilde hissedilen depremin ardindan Çanakkale’den de deprem bölgesine UMKE ekipleri gönderildi.

Çanakkale'den UMKE Ekipleri Deprem Bölgesine Dogru Yola Çikti
Yurdun, Dogu, Güneydogu, Iç Anadolu ve Akdeniz bölgelerinde birçok il, saat 04.17’de Kahramanmaras merkezli Richter ölçegine göre 7.7 büyüklügünde depremle sallandi. AFAD’dan alinan bilgiye göre, yerin 7 kilometre derinliginde meydana gelen deprem, yurdun büyük bölümünden hissedildi. Depremin ardindan Çanakkale’den de deprem bölgesine saglik ekipleri gönderildi.

Çanakkale Il Saglik Müdürlügü’nden yapilan açiklamada, “Merkez üssü Kahramanmaras’in Pazarcik ilçesi olan ve Türkiye’mizde birçok ilimizde yikima sebebiyet veren 06.02.2023 tarihinde saat 04.17’de 7.4 büyüklügünde meydana gelen siddetli ve büyük depremin ardindan, Çanakkale Il Saglik Müdürlügümüz tarafindan 2 Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) araci, 1 TUN araci, 16 ulusal Medikal kurtarma personeli tasiyan servis araci ile Ulusal Medikal Kurtarma Ekibinde (UMKE) görev yapan toplam 29 UMKE personeli ve 1 adet UMKE malzemelerini tasiyan TIR deprem bölgesinde bulunan Adiyaman ilimize sevk edilmistir” denildi.
Kaynak: İHA