Ahlat'tan Deprem Bölgesine 4 Tir Yardim Malzemesi Gönderildi

Kahramanmaras’ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen deprem için Bitlis’in Ahlat Belediyesi öncülügünde 4 tir yardim malzemesi gönderildi.

Ahlat'tan Deprem Bölgesine 4 Tir Yardim Malzemesi Gönderildi
Sabah saatlerinde Ahlat Belediyesinde bir araya gelen is adamlari; gida, giyim ve su gibi ihtiyaçlarin karsilanabilmesi için yardim topladi. Konuyla ilgili açiklama yapan Ahlat Belediye Baskani Abdulalim Mümtaz Çoban, “Bugün birlik günüdür. Her türlü mesakkatin altindan bu millet kalkacak durumdadir. Devletimizin her sartta yanindayiz. Güçlü bir devletimiz var. Bu yarayi saracagiz. Buradan valimize, kaymakamimiza, kisacasi bizlerle beraber olan herkese tesekkür ediyorum. Is adamlarimizin katkisiyla 2 tir su, 2 tir da gida ve battaniye çikartiyoruz. 4 tir malzeme sadece bugün için Ahlat’tan, Bitlis Valiligi koordinasyon merkezine ulastirilacaktir. Halkimiz ayni yardimlari için belediyemize müracaat edebilirler. Bizde valiligimize ulastiracagiz. Allah hayrinizi kabul etsin. Allah bu tür afetleri bir daha bu topluma yasatmasin. Can kayiplarindan dolayi milletimize bas sagligi, yaralilara da acil sifalar diliyorum” dedi.

Baskan Çoban, toplanan yardimlarla alinacak malzemelerin tirlara yüklenerek bugün Bitlis Valiligine ulastirilacagini söyledi.

Kaynak: İHA