Veliler MEB'in Ücretsiz Yemek Uygulamasi Için Yapilan Hazirliklari Yerinde Inceledi

Milli Egitim Bakanliginca 6 Subat itibariyla uygulanmaya baslanacak olan ’okullarda ücretsiz yemek menüleri’ için tüm hazikliklar tamamlanirken, Eskisehir’de veliler çocuklarinin yemek yiyecegi alanlari yerinde inceleyip bilgi aldi.

Veliler MEB'in Ücretsiz Yemek Uygulamasi Için Yapilan Hazirliklari Yerinde Inceledi
Milli Egitim Bakanligi tarafindan ülke genelinde 6 Subat itibariyla uygulamaya koyulacak olan okullarda ücretsiz yemek menüleri için hazirliklar tamamlandi. Sömestr tatilinin ardindan ülke genelinde ders basi yapacak 5 milyon ögrenciye kademeli olarak hayata geçirilecek ücretsiz yemek uygulamasi için diyetisyenlerin gözetiminde menüler hazirlandigi bakanlikça açiklanmisti. Ülke genelinde oldugu gibi Eskisehir’de de hazikliklar tamamlanirken, Tepebasi ilçesinde bulunan Cemal Ererdi Anaokulunu ögrenci velileri ziyaret etti. Okul bünyesinde yaklasik 200 ögrenci için yemeklerin pisirilecegi mutfagi ve yemek yenecek alani inceleyen veliler, okul müdiresi Senem Tüfekçi’den detayli bilgi aldi. Hazikliklarin tamam oldugunu gözleriyle gören veliler, ücretsiz yemek uygulamasindan duyduklari memnuniyeti dile getirdiler.

“Yapilacak çalismalar üzerinden anlatim ve sunumlarda bulundum”

Cemal Ererdi Anaokulu Müdiresi Senem Tüfekçi, ücretsiz yemek projesi ve okulda yapilan hazirliklar hakkinda konustu.

200 ögrencinin iki ögün olarak projeden yararlanacagina deginen Tüfekçi, “Okulumuzda 200 tane ögrencimiz var. Sabahçi ve öglenci grup olarak hizmet vermekteyiz. Beslenme menülerimiz sabahçi ve öglenci grup için hazirlandi. Sabah gruplarinda kahvalti seklinde olacak, öglenci grupta ise yemek seklinde olacak. Mutfakta bir asçimiz bir de asçi yardimcimiz var. Okulumuzda toplam 8 personelimiz çalisiyor. Digerleri temizlik ve bahçe personeli olarak çalisacaklar. 6 Subat’ta yapilacak çalismalar üzerinden anlatim ve sunumlarda bulundum. Ilk yemekhaneyi görmelerini sagladik, mutfak alanimizi görmelerini sagladik. Nasil hazirliklar yapacagiz, nasil bir menü olusturulacak, bunlarla ilgili kendilerine bilgi verdik. Velilerimiz süreçten çok memnunlar, yemeklerin ücretsiz olacak olmasi onlar için ayrica pozitif yönde etkiledi, çok mutlular” dedi.



“Milli Egitim Müdürümüzün destegiyle yemekler ücretsiz olarak verilecek”

Anaokulunda egitim alan 3 yasindaki kizinin yemek yiyecegi alani gezen Gida Mühendisi Özgün Öz görüslerini aktardi. Ayni zamanda okulun aile birliginde de yer aldiginin altini çizen Öz, “Bir tane kizim var, burada egitim aliyor. Çok memnunuz, okulumuz bu sene inanilmaz yeniliklerle döneme basladi.

Okulumuzda her sey yenilendi, dis bahçeden tutun, tuvaletlerden yemekhanelere kadar her seye kadar yenilendi. Çocuklarimiz çok mutlu ve okullarina severek geliyorlar. Biz zaten bu ara tatil olmadan önce okul aile birligi ve müdürümüzle toplantilar yaptik. Daha ne yenilik ve ögrencilerimize neler katabiliriz diye konustuk. Ilk dönemde yemeklerimiz ücretli veriliyordu. Bu ara tatilde ve öncesinde gida mühendisimiz, diyetisyenimiz ve asçi basimizla birlikte çocuklarimizin yas gruplarina ve onlarin gelisimlerine göre kalori hesaplamalariyla yemek menüleri hazirlandi. Ikinci dönemde de Millî Egitim Bakanligi ve Millî Egitim Müdürümüzün destegiyle yemekler ücretsiz olarak verilecek. Aslinda benim meslegim de gida mühendisligi. Okulumuzda yemek üretimi yerinde yapilmakta. Gördügünüz gibi mutfagimizda her seyimiz mevcut, tamamen hijyen kurallarina uyan, donanimli ve tecrübeli personelimiz, maskeleriyle ve boneleriyle hijyene tamamen uyarak yemeklerini yapmaktalar. Çocuklarimiz da yemekhanede sirayla ve kurallara uyarak yemeklerini tüketmekteler” ifadelerini kullandi.

“Yemegin ücretsiz olarak veriliyor olmasi hepimiz için gurur verici”

Okulda 3 yasindaki oglu egitim alan Irem Ünal ise memnuniyetini su kelimelerle dile getirdi:

“Oglum Ömer çok severek buraya geliyor. Biz de bu okula çocugumuzu göndermekten çok mutluyuz. Ara ara da geliyoruz, okulumuza bakiyoruz. Yine dönem basinda gelip bir ziyaret etmek istedik, yapilan çalismalari görünce tekrardan gönül rahatligiyla çocugumuzu göndermenin mutlulugunu yasadik. Pazartesi de insallah ikinci dönemimize baslamis olacagiz, çocugumuzu güvenle okula birakacagiz. Bütün çalismalari görüyoruz, gerek yemekhaneyi, gerek okulun her alaninda yapilan boyamalar dikkatimizden kaçmiyor. Ögrenciler için yapilan etkinlikleri ve aktiviteleri görebiliyoruz. Onlari takip edebiliyoruz. Bundan sonra da daha güzel çalismalarin olacagina inancimiz sonsuz. Proje çok yerinde olan bir proje, çokta memnunuz. Yemegin ücretsiz olarak veriliyor olmasi hepimiz için hem gurur verici, hem de rahatlatici bir sey. Yemegin bu sekilde ücretsiz verilmesi gerçekten bizi mutlu etti. Çünkü baska yerden kisabileceginiz bir nokta da degil, çocuklara illa ki yemek vermeliyiz ve karinlarini doyurmaliyiz. Dolayisiyla bu projeden memnunuz.”
Kaynak: İHA