'Uyutalim' Dedikleri Köpegi Sevgisiyle Yasatti

Eskisehir’de kadin kuaförü Sevil Kizilirmak, 8 yildir çalistigi is yerinin önünde buldugu, gençlik hastaligina yakalanmis olan 3 aylik köpegi sevgisi ve özel bakimi ile hayata döndürdü.

'Uyutalim' Dedikleri Köpegi Sevgisiyle Yasatti
Sevil Kizilirmak, geçtigimiz yilin subat ayinda is yerine geldiginde kapisinin önünde yürüyemeyen 3 aylik bir yavru köpek buldu. Köpegi veterinere götüren Kizilirmak’a köpegin gençlik hastaligina yakalandigi, iyilesme sansinin olmadigi ve uyutulmasi gerektigi söylendi. Hayvani uyutmak istemeyen Kizilirmak, "Umut" adini verdigi köpegin özel mamalar, dogal besinler ve özel bir bakimla hayata tutunmasini sagladi. Aradan geçen 1 yilda Umut köpek, kendisini hayata baglayan dostunun da umudu ve en yakin arkadasi oldu. Köpegi buldugunda sag bacaginin sürekli tikli bir sekilde hareket ettigini aktaran Kizilirmak, yasadiklarini söyle anlatti:

“Onu veterinere götürdüm, gençlik hastaligina yakalandigini söyledi ve ilaç verdi ancak hastaligi günden güne ilerledi ve sonunda bir gün ayaklari felç kaldi, baska veterinerlere de götürüp durumu anlattigimda geç kalindigini ve hayvanin uyutulmasi gerektigini söylediler.”

"Umut felçli oldugu zamanlarda çok kötü günler geçirdik"

Bundan sonra çok zor bir sürece girdiklerini ifade eden hayvansever Kizilirmak, o günleri anlatirken gözyaslarina engel olamayarak sunlari söyledi:

“Umut felçli oldugu zamanlarda çok kötü günler geçirdik. Yürüyemiyordu, sürünüyordu. Buradaki esnaf arkadaslarim da bilirler, kapimin önünde yastiklarda yatiriyordum. Patileri sürünmekten kaniyordu, onlari sariyordum. 3-4 ay felçli kaldi, sag olsunlar etrafimdaki insanlar da destek verdiler ve Umut’u bu zamanlara getirdik. Siz o devreleri görseydiniz, gerçekten çok zor zamanlar geçirdik sürünüyordu ve agrilari çok fazlaydi. Ona özel bir bakim yaptik; kemik sulari kaynattim, ev yapimi yogurtlar yedirdim. Hep umut ettim, Allah’a yalvardim ‘Allah’im bir gün yürür mü’ diye dua ettim ve gerçekten ismi gibi bana umut oldu. Yürüdü oglum, elhamdülillah sonunda.”

"Bizi ve Umut’u rahat biraksinlar"

Is yerinin önündeki kulübede kalan Umut köpegin birkaç kisi tarafindan “pislik” yapiyor denerek istenmedigini anlatan Kizilirmak, “Umut’a bir kulübe alalim dedik; sag olsun avukat arkadaslarimiz, yan komsularimiz, üst komsularimiz destek verdi ve onu yuva sahibi yaptik. Bizi ve Umut’u rahat biraksinlar baska bir istegimiz yok. Onlara da söz verdim zaten, inanin tertemiz tutuyoruz. ‘Umut pislik yapiyor’ diyorlar ama görüyorsunuz hiçbir sey yok. Bu pislikleri hayvanlar degil, insanlar yapiyor. Burada hiçbir sorun teskil etmiyor Umut. Kedilerle oynar, çok uysaldir. Herkes sorustursun, tertemiz piril pirildir burasi. Baska insanlarin yaptigi pislikleri görmüyorlar, Umut’a bakiyorlar. Bunlari hayvanlar degil insanlar yapiyor” dedi.

Kaynak: İHA