TÜRKPATENT'e Bilgi Güvenligi Yönetim Sistemi Belgesi

Türkiye’nin fikir hazinesi olarak bilinen Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT), Türk Standartlari Enstitüsü (TSE) tarafindan Bilgi Güvenligi Yönetim Sistemi Belgesi ile belgelendirildi.

TÜRKPATENT'e Bilgi Güvenligi Yönetim Sistemi Belgesi
TÜRKPATENT, TSE tarafindan Bilgi Güvenligi Yönetim Sistemi Belgesi ile belgelendirildi. Belge takdim töreni TSE Baskani Mahmut Sami Sahin ile Türk Patent ve Marka Kurumu Baskani Cemil Baspinar ve ilgili personellerin katilimiyla gerçeklestirildi.

Belge takdim töreninde konusan TSE Baskani Sahin, TSE’nin deneyimli, egitimli uzman ekibi ile 10 yili askin süredir Bilgi Güvenligi Sistem Belgesi hizmeti verdigini söyledi.

Gelisen teknolojinin etkisiyle her gün farkli platformlarda bilginin kolaylikla islendigini belirten Sahin, bilginin gizliligi, bütünlügü ve ulasilabilirligine iliskin güven ortaminin olusmasinin stratejik bir önem tasidigini ifade etti.

Bilgi Güvenligi Yönetim Sistemi standardinin bu alanda tüm kurum, kuruluslara ve sirketlere bilgilerinin güvenligine yönelik riskleri etkin bir sekilde yönetmek için sistematik ve önleyici bir yaklasim sundugunu kaydeden Sahin, “Bu sistemi uygulayan kurum ve kuruluslar; paydaslarina, kurumsal, kisisel ve ticari bilgilerin güvenligini ciddiye alindigini göstermektedir. Bu belgelendirme modeli, bilgi güvenligi konusundaki riskleri, tehditleri ve problemi ortadan kaldirmakta ya da en aza indirmektedir. Paydaslara verilerin korunmasi açisindan bir bütünlük sunmakta, rolleri ve sorumluluklari açik ve net bir sekilde tanimlayarak is memnuniyetini ve verimliligin artmasini saglamaktadir” ifadelerini kullandi.

“Farkindalik olusturuyor”

Belgenin bilgi güvenligi konusunda farkindalik olusturdugunu kaydeden Sahin, "Bilgi Güvenligi Yönetim Sistemi ayni zamanda hassas kurumsal bilgilerin etkin yönetimini tesvik etmektedir. Sistem, kuruluslarin bilgi varliklarinin farkina varmalarina, risklerini belirleyip yönetmeye ve is sürekliligini saglamaya destek oluyor. Ayni zamanda bilginin izinsiz veya yetkisiz bir sekilde erisimini, kullanimini, degistirilmesini, ifsa edilmesini, ortadan kaldirilmasini, hasar verilmesini ve el degistirmesini önlemek amaciyla gerekli güvenlik analizleri yapilarak önlemlerin alinmasini sagliyor” diye konustu.



“Ilk adresimiz TSE’dir”

TÜRKPATENT Baskani Cemil Baspinar da Bilgi Güvenligi Yönetim Sistemi Belgesi’ni almaktan duyduklari memnuniyeti ifade ederek, “Faaliyet alanlariyla ilgili ihtiyaç duydugumuz her konuda ilk adresimiz Türk Standardlari Enstitüsü’dür” dedi.

Bilgi güvenliginin TÜRKPATENT için olmazsa olmaz konulardan birisi oldugunu ifade eden Baspinar, “Türk Patent ve Marka Kurumu önemli bilgileri kaydederek bunlari mevzuat çerçevesinde kamuoyu ile paylasiyor. Bu sebeple ISO/IEC 27001 Bilgi Güvenligi Yönetim Sistemi Belgesi’ni almak hizmetlerimizi hizli ve kaliteli

sunma anlaminda kritik bir öneme sahipti. Sistemin kurumumuzda yerlesmesi için çalismalarimiz devam ediyor. Bu süreçte TSE’den aldigimiz katkilar için çok tesekkür ederiz” seklinde konustu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanliginin çatisi altinda faaliyetlerini sürdüren TÜRKPATENT ve TSE’nin mevcut durumda birçok alanda is birligi sürdürdügünü belirten Baspinar, bu is birliklerini daha ileri noktaya tasiyacaklarini belirtti.

Konusmalarin ardindan TSE Baskani Mahmut Sami Sahin, TÜRKPATENT Baskani Cemil Baspinar’a TS ISO/IEC 27001 Bilgi Güvenligi Yönetim Sistemi Belgesi’ni takdim etti.
Kaynak: İHA