Türkiye Harp Malulü Gaziler Sehit, Dul Ve Yetimleri Dernegi Kayseri Subesi'nin Olagan Genel Kurulu Basladi

Türkiye Harp Malulü Gaziler Sehit, Dul ve Yetimleri Dernegi Kayseri Subesi’nin 8. Olagan Genel Kurulu basladi. Baskanlik için 4 aday yarisacak.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Sehit, Dul Ve Yetimleri Dernegi Kayseri Subesi'nin Olagan Genel Kurulu Basladi
Gültepe Kültür Merkezi’nde baslayan genel kurul saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Kur’an-i Kerim tilavetiyle devam eden genel kurulda konusma yapan Dernek Baskani Ali Yavuz; "2003 yilinda Türkiye Harp Malulü Gaziler ve Sehit Dul ve Yetimleri Dernegi subesi Kayserimizde kuruldu. O günden bu güne de dernegimiz faaliyet göstermektedir. Dernegimiz bugün 8. Olagan Genel Kurulunu yapmaktadir. Sehit aileleri ve gazilerimizden olusan üyelerimiz ile birlikte toplandik. Sehit aileleri ve gazilere yakisir bir sekilde genel kurulumuzu yapip, dernegimizi en üst seviyelere tasimak için bayrak yarisindayiz. Burada 4 arkadasimiz aday olarak çikti. Üyelerimiz kimi tercih ederse onunla birlikte dernegimiz yoluna devam edecek. Bir bayrak yarisidir, kim hayirlisi ise o gelsin. Bizim için dernegimizin ileriye gitmesi her seyden önemli. Önemli olan sehit aileleri ve gazilere hizmet edilmesi, onlarin sikintilarinin takip edilip çözüme kavusturulmasi. Biz büyük bir aileyiz, birlikte aci çektik, birlikte sevindik. Yine burada ayni sekilde birlik ve beraberlik içinde genel kurulumuzu yapip, sehit ailelerimize yakisir sekilde yolumuza devam edecegiz" dedi.

Baskan Adayi Yilmaz Üçkan ise bunun bir bayrak yarisi oldugunu ifade ederek; "Öncelikle ülkemize ve Kayserimize hayirli olsun. Bu bayrak yarisinda yola çikan 4 kardesimiz var. Ben de bu dernegin kurucularindan biri olarak bu güne içinde bulundum. Bugün de kardeslerimizle birlikte bayrak yarisi için tekrar mücadele ediyoruz. Bizlerin amaci bu vatanin bölünmez bütünlügü için canini feda eden sehitlerimize, onlarin geride biraktigi emanetlerine, kahramanca mücadele edip kolu, bacagi, gözü olmayan kardeslerimizin yerini doldurmak için buradayiz. Yerel ve ulusal bazda çalismalarimiz var. Bu çalismalari yürütebilmek, onlarin yaninda olabilmek, bu ülkenin bölünmez bütünlügü, fedakarlik yapanlarin hakkini arayabilmek için adayiz" ifadelerini kullandi.

Konusmalarin ardindan üyelerin oy verme islemi basladi.

Kaynak: İHA