'Sakin Sehir' Ahlat'in Tarihi Mekanlarindan Kartpostallik Kar Manzaralari

Bitlis’in Ahlat ilçesindeki tarihi yapilarin karla bütünlesmesi, güzel manzaralar olusturuyor.

'Sakin Sehir' Ahlat'in Tarihi Mekanlarindan Kartpostallik Kar Manzaralari
Kar yagisi sonrasi beyaz örtüye bürünen Cittaslow (Sakin Sehir) statüsüne sahip olan Ahlat’taki tarihi mekanlar ve sehrin genel görüntüsü dron ile görüntülendi. Karla ayri bir güzellige bürünen ve UNESCO Dünya Kültür Mirasi Geçici Listesi’nde yer alan dünyanin en büyük Türk Islam Mezarligi olma özelligine sahip Selçuklu Meydan Mezarligi, kubbeleri beyaza bürünen tarihi kümbetler, Bayindir Köprüsü ve Selalesi, magara evleri gibi ilçedeki birçok tarihi mekan kar yagisi sonrasi kartpostallik görüntüler olusturuyor. Anadolu’nun Orhun Abideleri olarak da adlandirilan 210 dönüm üzerinde kurulu Ahlat Selçuklu Meydan Mezarligi’ndaki mezar taslarinin üzerindeki yazilar; kabartmalar, nakis ve islemeler, kar yagisi sonrasi ziyaretçilerini hayran birakan bir güzellige bürünüyor.

Kar yagisi sonrasi Selçuklu Meydan Mezarligi’nda gezen ve karla bütünlesen taslarin fotograflarini çeken Serafettin Tanyeri isimli vatandas, “Ahlat Selçuklu Mezarligi’ni ziyaret ettik. Buralarda karin yagmasiyla çok güzel manzaralar olusuyor. Özellikle kahverengi tas karla bütünlesince bir de tipinin etkisiyle o nakislarin arasina kar kaçtigi zaman çok güzel, olaganüstü bir manzara ortaya çikiyor. Burada hem ecdadimizi ziyaret ediyoruz hem bu güzel manzara esliginde taslari ve manzarayi seyrediyoruz. Herkesi bu güzel manzarayi izlemeye davet ediyoruz” dedi.

Tarihi mekanlari gezen Ahmet Yamli da, kar yagisi sonrasi olusan güzel görüntüleri izlemek ve fotograflamak için tarihi mekanlari gezdiklerini söyledi.

Yamli, “Kar yagisi bu yil biraz geç oldu. Karin yagmasiyla beraber Ahlat’taki tarihi mekanlar daha bir güzellesti. Ben de bu tarihi mekanlari gelip görmek, fotograflamak, videoya almak için buraya geldim. Gerek kümbetler, gerek mezar taslari karla beraber çok daha güzel bir hale geliyor” diye konustu.

Kaynak: İHA