Meram'da 'Tantavi'de Kis Aksamlari' Etkinlikleri Sürüyor

Konya’nin merkez Meram Ilçesinde “Tantavi’de Kis Aksamlari” etkinlikleri çerçevesinde Yazar Yusuf Kaplan “Gençlik ve Medeniyet” söylesisi gerçeklestirdi.

Meram'da 'Tantavi'de Kis Aksamlari' Etkinlikleri Sürüyor
Yazar Yusuf Kaplan farkli isimleri agirlayan ‘Tantavi’de Kis Aksamlari’ etkinliklerinin konugu oldu. Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçeklestirilen etkinlikte Meram Belediye Baskani Mustafa Kavus da gençlerle birlikte dinleyiciler arasinda yerini aldi.

"Gelecegi ancak asirlik düsünerek insa edebiliriz’’

Söylesisinin önemli bölümünde ideal gençlik, gelecek ve medeniyet tasavvurundan bahseden Kaplan, bunun için bu ülkenin insanlarinin ve bütün Müslümanlarin altinda toplanabilecegi bir gök kubbenin insa edilmesi gerektigini söyledi.

Müslümanlarin bunu daha önce Buhara’da, Nisabur’da, Semerkand’ta ve Bagdat’ta basardigini ifade eden Kaplan, “Biz öncelikle suna karar vermeliyiz; günübirlik mi düsünecegiz yoksa asirlik mi? Ne olursa olsun asirlik düsündügümüz zaman asirlari sekillendirebiliriz. Gelecegi sekillendirebiliriz. Günübirlik düsünürsek sadece günü kurtaririz. Gelecegi insa edemeyiz. Bizim gelecegi kurmamiz lazim. Gelecegi kurmak için de asirlik düsünmemiz gerek’’ diye konustu.



"Bati bizi nereden vuracagini biliyor’’

Batidaki oryantalistlerin hedef haline getirdikleri üç sorunlari oldugunun da altini çizen Kaplan, “Birincisi Gazali’yi vurmaya çalisiyorlar. Ikincisi Osmanliyi unutturmaya çalisiyorlar. Üçüncüsü de Hazreti Peygamber’in konumunu sarsmaya çalisiyorlar. Sünneti ortadan kaldirmaya çalisiyorlar. Buradaki ortak noktaya dikkat edin. Gazali de Osmanli da Hazreti Peygamber de kurucudur. Bati nereden vuracagini biliyor. ‘Gazali akla darbe vurdu. Islam düsüncesi 12. 13. yüzyildan itibaren durdu’ diyorlar. Ama esasinda Gazali bin yili kurdu. Gazali bugün bile bize çok ciddi bir seyler söylüyor. O ehli sünnet omurgayi kuran isimdir. Onun çeyrek asirda kurdugu ehli sünnet omurga insanlik tarihinin bin yillik insanlik tarihini yapan bir medeniyet atiliminin kaynagidir” dedi.

Programin sonundan Meram Belediye Baskani Mustafa Kavus, Yazar Kaplan’a Meram tarihine dair yayinlari hediye ederken, Tantavi’de Kis Aksamlari etkinliklerine deger katan ‘Gençlik ve Medeniyet’ söylesisi için kendisine tesekkür etti.
Kaynak: İHA