Kreste Istismar Iddiasi Mahkemeye Tasindi

Kocaeli’nde kreste çalisan servis soförünün 6 yasindaki çocuga istismar uyguladigi iddiasi mahkemeye tasindi. Savunmasinda suçlamalari kabul etmeyen sanik, "Çocugu sevmekten öte baska kabahatim yok. Bana neden bu yapildi? Insan için kaldirilacak durum degil. Oradaki çocuklar benim için melek" dedi.

Kreste Istismar Iddiasi Mahkemeye Tasindi
Olay, 2020 tarihinde Kocaeli’nin Izmit ilçesindeki bir kreste meydana geldi. Iddiaya göre, kresin soförü N.E. (56), 6 yasindaki A.M.A.’ya cinsel istismarda bulundu. Kizlarinin farkli hareketler sergilemesinden süphelenen aile A.M.A.’yi pedagoga götürdü. Pedagogun kizlarinin kresin servis soförü tarafindan istismara maruz kaldigini anlatmasi üzerine aile karakola giderek sikayetçi oldu. Sikayet üzerine gözaltina alinan N.E., ifadesinin ardindan çikarildigi mahkemece serbest birakildi.

"Kizimi kucagina alip salliyormus"

Sanik hakkinda "12 yasindan küçük çocugun cinsel istismari" suçundan açilan davanin durusmasi, 4. Agir Ceza Mahkemesi’nde görülmeye devam etti. Durusmaya tutuksuz sanik N.E., A.M.A.’nin babasi B.A., taniklar ve taraf avukatlari katildi.

Saniktan sikayetçi olan B.A., "Çocugumun iyi bir egitim almasi için onu krese gönderdim. Bir süre sonra kizim farkli hareketlerde bulunmaya basladi.

Bu olaylar sonrasinda esimle birlikte hemen psikologa basvurduk. Psikolog doktor çocugumuzun cinsel istismara maruz kaldigini ve buna dair delillerin oldugunu söyledi.

Bunu yapan kisinin de kresin servis soförü N.E. oldugunu belirtti.

Durumu hemen polise bildirdik ve sikayetçi olduk. Kizim psikolog doktora N.E.’nin kendisini kucagina alip salladigini söylemis. Kizimi ’Prensesim’ diye seviyor, ceviz veriyormus. Bir fotografta da sanigin elinin çocugun poposunda oldugunu gördüm. Baba olarak sanigin cezalandirilmasini istiyorum" dedi.



"Kadin figürü oyuncagi, erkek figürünün kucagina oturtarak oynuyordu"

A.M.A. ile olay tarihinde konusan pedagog C.A., "2 yil önce A.M.A.’nin anne ve babasi bana, kizlarinin kuzenine ilginç davranislari oldugundan bahsetti. Hemen çocukla görüsmek istedim. Görüsmemizde A.M.A., kadin figürü oyuncagi erkek figürünün kucagina oturtarak oynuyordu. A.M.A. bana, ’N.E. amca bana hep ceviz veriyor, odasinda kucagina aliyor. Odasinda kirik bir koltuk var’ dedi.

Iki defa çocukla görüstüm, ikisinde de ayni seyleri anlatti" diye konustu.



"Anlatildigi gibi bir duruma sahit olmadim"

Kreste ögretmenlik yapan N.T. ise, "Okulda 3 yil çalistim. N.E. kiz erkek ayirt etmeksizin bütün çocuklari çok severdi. Anlatildigi gibi bir duruma sahit olmadim" ifadelerini kullandi.

"Çocugu sevmekten öte baska kabahatim yok"

Suçlamalari kabul etmeyen sanik N.E. ise, "A.M.A.’in babasi B.A.’yi tanirim, sürekli konusurduk. B.A.’nin bunu benden ummasina çok sasirdim. B.A. yurt disinda çalistigi için kizi onu pek göremiyordu. A.M.A., babasini tanidigimi bildigi için sürekli bana ’Babam ne zaman gelecek?’ diyordu. Çocugu sevmekten öte baska kabahatim yok. Ceviz verdim, bunda ne var anlamadim. Bana neden bu yapildi? Insan için kaldirilacak durum degil. Oradaki çocuklar benim için melek" dedi.

Mahkeme heyeti, saniginin tutuksuz halinin devamina karar vererek, durusmayi erteledi.
Kaynak: İHA