Konya Büyüksehir Otobüs Filosu 20 Yeni Otobüsle Daha Güçlendi

Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, sehir içi toplu ulasimda kullanilmak üzere 20 yeni otobüs daha aldiklarini söyledi.

Konya Büyüksehir Otobüs Filosu 20 Yeni Otobüsle Daha Güçlendi
Konya Büyüksehir Belediyesi’nin sehir içi toplu ulasim filosu her geçen gün büyümeye devam ediyor. Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, son olarak 20 yeni otobüsü daha sehre kazandirdiklarini belirterek, Türkiye’nin en büyük cografyasinda ve nüfus olarak altinci büyük sehrinde toplu ulasim hizmetlerinin en öncelikli hedeflerinden birisi olduguna vurgu yapti. Bu anlamda iki önemli hedefleri oldugunu açiklayan Baskan Altay, “Birincisi, Türkiye’nin en ucuz ulasimini saglamak. Su an itibariyle fiyat politikamizla Büyüksehirler arasindaki en ucuz toplu ulasimi sagliyoruz. Cografyanin büyüklügüne ragmen bu konuda kararliligimiza devam edecegiz. Çünkü vatandasimiza toplu ulasim ücretleriyle ciddi bir aylik destekte bulunuyoruz. Geçtigimiz yillardan itibaren ucuz fiyat politikamiza insallah bundan sonra da devam edecegiz” diye konustu.



"Ucuz ve konforlu ulasimin sehri Konya"

Ucuz toplu ulasim hizmetinin yaninda bir taraftan da toplu ulasim filosunu güçlendirmekle ilgili çalistiklarini ifade eden Baskan Altay, “2022 Haziran ayindan itibaren filomuza 107 yeni otobüs kazandirmistik. 407 milyon öz kaynakla aldigimiz otobüslerimiz su anda sehrimizde hizmet üretiyorlar. Bugün itibariyle 20 yeni otobüsü daha hizmete sunuyoruz. 63 milyon bedelle otobüslerimizin finansmanini saglamis olduk. Böylece toplamda 127 otobüs ve 470 milyon liralik bir satin almayi saglamis olduk. Vatandaslarimizin konforlu bir sekilde toplu ulasimi kullanmalarini arzu ediyoruz. Büyüksehirlerin en büyük problemi trafik. Trafigi çözmenin yolu da insanlarin toplu ulasimi kullanabilmeleri. Onun için bunun hem ucuz hem de konforlu olmasi lazim. Konya Büyüksehir Belediyesi olarak hem ucuz hem de konforlu ulasim için büyük bir gayret gösteriyoruz” ifadelerini kullandi.

Günde 100 bin kilometre yol kat ediliyor

Baskan Altay, “Toplu ulasimda araçlarimiz günde yaklasik 100 bin kilometre seferde güzergah kullaniyorlar. Çok büyük, kalabalik bir aileyle bu isi yürütüyoruz. Ben tüm çalisma arkadaslarima da göstermis olduklari hassasiyetten dolayi tesekkür ediyorum. Hemsehrilerimize en iyi hizmeti vermek için ayni azim ve kararlilikla çalismaya devam edecegiz. 20 yeni otobüsümüzün de sehrimize hayirli olmasini temenni ediyorum. 2023 yili için ayrica filomuza yeni otobüsleri katmak için çalismalara devam ediyoruz. Insallah müjdelerimizi de bundan sonra verecegiz. Rabbim kaza, bela vermesin. Iyi günlerde kullanilsin insallah” dedi.

Kaynak: İHA