Hemsire Betül, Annelik Azmiyle Kanseri Yendi

Meme kanserine yakalandiktan sonra gördügü tedavi ve karnindaki bebegin destegiyle sagligina kavusan hemsire Betül Aydin, hem çevresindeki hem de yogun bakim servisinde yatan kanser hastalarina moral oluyor.

Hemsire Betül, Annelik Azmiyle Kanseri Yendi
Diyarbakir Gazi Yasargil Egitim ve Arastirma Hastanesinde Yogun Bakim servisinde görev yapan hemsire Betül Aydin, 2 sene önce hamilelik sürecinde meme kanserine yakalandi. Kansere karsi mücadele veren ve tedavi sürecinde gördügü radyoterapi ve kemoterapinin ardindan sagligina kavusan Aydin, çevresindekilerin ve karnindaki bebeginin destegiyle hastaligin üstesinden geldi.

Kanserle mücadelesine karnindaki kahramaniyla baslayan Aydin, hastanede kanser tedavisi gören hastalara moral vererek onlari bilgilendiriyor.

Sagligina kavusmasinin ardindan yasadigi süreci anlatan Aydin, vatandaslari ve çevresindekileri "kanserde erken teshisin önemi" yönünde bilgilendirmeyi sürdürüyor.

Sag gögsünde kitle hissetmesinden sonra koltukaltina yayilan kanser hücrelerinden süphelenip doktora basvuran Aydin, 4 aylik hamileyken kanser teshisinin koyuldugunu belirtti.

Kanser sürecinde yasadigi durumu anlatan Aydin, “Agrili bir sekilde doktora basvurduktan sonra maalesef kanser tanisi aldim. O günden sonra hem benim hem de karnimdaki kizimin kanserle mücadelesi basladi.

Kanseri erken fark etmis olmam biraz isimizi kolaylastirsa da, hamile olmam bazi sorunlari beraberinde getirdi. O sürede hem anne hem kanserle mücadele eden bir kadin olarak kendime üzülmeyi biraktim. Sadece çocugumun saglikli dogabilmesi için dua etmeye basladim. Çocugumla birlikte kirmizi kürden 4 tane aldim. Daha sonra çocugum bir ay erken dogup saglikli bir sekilde dünyaya geldi. Ben artik mücadelemin tek kahramani olarak yoluma devam etmeye basladim” dedi.

Meme kanserinin kadinlar için bir gerçek olduguna dikkat çekerek erken taninin hayat kurtaracagini belirten hemsire Aydin, sunlari kaydetti:

“Hemcinslerime söylemek istedigim, meme kanseri bizim gerçegimiz. Doktorlarin söyledigi gibi, kadinsaniz ve östrojen salgiliyorsaniz bu hepimizin bugün ya da yarin yasayabilecegi bir durum. Erken tani hayat kurtarir. Lütfen öncelikle 30 yas alti kadinlarimizin ayda bir de olsa elle meme muayenesi, 30 yasindan sonraki kadinlarin görüntüleme ve doktor kontrolü ile tedbiri çok önemlidir. Kanserle mücadele eden kadinlara psikolojinin bu süreçte çok önemli oldugunu söylemek istiyorum. Hayatin getirisini ve götürüsünü bilemeyiz. Bugün yasamadik ama yarin neler yasayacagimizi bilmiyoruz.”

“Üstüne basa basa söylüyorum: Erken tani hayat kurtarir”

Aydin, “Ben onkoloji bölümünde 8 ay kadar çalistim. Orada yasanan aci travmalara sahit oldum. Yeri geldi küçük yasta çocuk kaybettigimde duvar dibine aglayip bu olmamaliydi dedim. Ama bir gün kanser olabilecegim aklima gelmemisti. O sürecin içerisine girdigimde hasta yakinlarinin feryatlari beni çok etkiliyordu. Üstüne basa basa uyarida bulunmak istiyorum. Erken tani hayat kurtarir. O süreçte hastalarimla empati kuruyordum ama insanin basina gelince isler empatiden daha öte bir duruma gidiyor. Çok sükür kanser sürecini 1 yilda atlattim. Geçen sene bu vakitte tedavim sonuçlandi ve bitti. Su an yakin takipteyim. 3 ayda bir görüntülemelerle, kan tetkikleriyle olay yenilenmesin diye yakin takipte kaliyorum” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA