Erzurum'da 2 Metrelik Buz Sarkitlari Olustu

Erzurum’da kar yagisi yerini soguk havaya birakti. Etkili olan soguk hava nedeniyle çatilarda olusan buz sarkitlari 2 metreyi asti.

Erzurum'da 2 Metrelik Buz Sarkitlari Olustu
Hava sicakliginin eksi 11’lere düstügü Erzurum’da çatilarda dev buz sarkitlari olustu. Boyu 2 metreyi asan buz sarkitlari adeta buzdan duvar görüntüsü olusturdu. Erzurum’da en düsük hava sicakligi sifirin altinda olmak üzere gece 11, gündüz ise 4 derece olarak ölçüldü. Soguk havanin etkili oldugu kentte belediye ekiplerinin kar temizleme çalismasi ise devam ediyor.

Öte yandan Meteoroloji 12. Bölge Müdürlügü tarafindan bölgede hava sicakligi gece sifirin altinda Erzurum’da 11, Ardahan’da 17, Erzincan’da 6, Bayburt’ta ise 10 olarak ölçüldü. Erzurum Palandöken Kayak Merkezi’nde kar yüksekligi 103 santimetreye kadar ulasti.

Buzlanma ve don uyarisi

Yetkililer tarafindan yapilan açiklamada, “Bölgemiz genelinde havanin çok bulutlu ve aralikli kar yagisli geçecegi, sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi ile buzlanma ve don olayi görülecegi tahmin ediliyor. Bölgemizde yüksek kar örtüsü bulunan egimli dik yamaçlarda çig riski bulundugundan, yetkililerin ve

vatandaslarin dikkatli ve tedbirli olmalari gerekmektedir. Bölgemiz genelinde buzlanma ve don olayi beklendiginden meydana gelebilecek olumsuzluklara karsi basta sürücüler olmak üzere vatandaslarimizin ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmalari gerekmektedir” denildi.
Kaynak: İHA