Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktas Açiklamasi 'Kar Yagisi Ile Birlikte Trafik Kazalarinda Bir Artis Var'

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktas, kar yagisi ile birlikte yurt genelinde trafik kazalarinda bir artis oldugunu söyledi.

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktas Açiklamasi 'Kar Yagisi Ile Birlikte Trafik Kazalarinda Bir Artis Var'
Bir dizi ziyaret ve incelemede bulunmak üzere Karaman’a gelen Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktas, Karaman Valiligini ziyaret etti. Valilik binasi önünde Karaman Valisi Tuncay Akkoyun, AK Parti Karaman Milletvekili Recep Seker, Belediye Baskani Savas Kalayci, Il Emniyet Müdürü Ayhan Tas, Il Jandarma Komutani Jandarma Kidemli Albay Mustafa Çetinkaya, Karaman Polis Meslek Egitim Merkezi (POMEM) Müdürü Aydin Karan ile daire müdürleri tarafindan karislanan Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktas, il protokolü ile selamlasti.

Akabinde valilik seref defterini imzalayan Aktas, gece Afyonkarahisar’da meydana gelen trafik kazasiyla ilgili açiklamada bulundu. Kis sartlarina uygun donanim ile yola çikilmasi ve hiz limitine uyulmasinin önemli oldugunun altini çizen Aktas, “Yagisla birlikte, özellikle kar yagisi ile birlikte trafik kazalarinda bir artis görüyoruz. Süphesiz biz hem emniyet teskilati olarak hem jandarma teskilati olarak kazalarin olmamasi veya en azindan en aza indirilmesi için sahanin tamaminda çok ciddi tedbirler aliyoruz. Çok ciddi görevlendirmeler yapiyoruz. Yine vatandaslarimizin bu konuyla ilgili duyarligini arttirmaya yönelik genis kapsamli çalismalar yapiyoruz. Ama dedigim gibi gönül bu kazalarin olmamasini arzu ediyor. Maalesef sizin de dediginiz gibi Afyonkarahisar’da çok büyük bir kaza oldu. Insallah benzer kazalar olmaz diye ümit ediyoruz. Kazada ölen vatandaslarimiza Allah’tan rahmet diliyoruz. Tabii burada yapilmasi gereken emniyet birimlerinin ikazlarina uyulmasi, tedbirli olunmasi, hazirlikli olunmasi. Kis sartlarina uygun bir donanimla yola çikilmasi ve hiz limitlerine uyulmasi çok önemli. Bu konuyu tekrar bu vesile ile vatandaslarimizin dikkatine sunmus olalim” diye konustu.

Karaman ziyaretiyle ilgilide degerlendirmelerde bulunan Aktas, “Karaman’da valiligimizden baslamak üzere il emniyet müdürlügümüz, il jandarma komutanligimizi ve polis okulumuzu ziyaret edecegiz. Emniyet asayis olaylari basta olmak üzere teskilatimizla ilgili degerlendirmelerde bulanacagiz. Buradaki mevcut durumu tespit edecegiz ve hiç süphesiz daha iyisi için daha iyi seviyeleri yakalayabilme noktasinda yapabileceklerimiz konusunda yine degerlendirmeler ortaya koyacagiz. Insallah Karaman’imiz için hayirli ve basarili bir çalisma ziyareti yapmis oluruz” dedi.

Kaynak: İHA