Beklenen Kar Yagisiyla Kayak Sezonu Açildi

Bingöl’de beklenen karin yagmasiyla bölgenin önde gelen tesisleri arasinda yer alan Hesarek Kayak Merkezi sezonu açti ve ilk ziyaretçilerini agirlamaya basladi.

Beklenen Kar Yagisiyla Kayak Sezonu Açildi
Dogu Anadolu Bölgesinin önde gelen tesisleri arasinda yer alan, il merkezine 34, Bingöl Havalimani’na 45 kilometre mesafedeki Dikme köyünde bulunan Hesarek Kayak Merkezi’nde, Gençlik ve Spor Il Müdürlügü koordinesinde yürütülen bakim ve yenileme çalismalari tamamlandi. Çalismalarin tamamlanmasinin ve beklenen karin yagmasinin ardindan kayak merkezi sezonu açildi. Sezonun açilmasiyla birlikte Bingöl merkezi basta olmak üzere Elazig, Diyarbakir, Mus gibi çevre illerden gelen birçok ziyaretçi hafta sonu kayak yaparak geçiyor. Kayak merkezine gelen ziyaretçilerin muhtemel bir kaza geçirmesi durumunda da yardimlarina, Il Jandarma Komutanligi’na bagli Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timleri kosuyor.

Kaymaya hasret kaldiklarini belirten ve sezonun açilmasiyla kayak merkezine gelen Yusuf Davran, kar kalitesinin iyi oldugunu belirtti.

Davran, “Hesarek sezonu biraz geç de olsa basladi.

Kaymaya hasret kalmistik. Kayak sever herkesi buraya bekliyoruz. Pist su an çok güzel, karin kalitesi de çok güzel. Kayak sever herkesi bekliyoruz” dedi.

Arkadaslariyla birlikte kis tatilini Bingöl’de geçirmek için Kocaeli’nden gelen Ali Ugur, tesisin çok konforlu oldugunu söyledi.

Ugur, “Buraya Kocaeli’nden geldik arkadaslarla birlikte. Çok güzel keyifli bir tatil geçiyoruz. Kayagimizi yapiyoruz ekipmanlarimizla. Kafesi, oteliyle konforlu bir yer. Çok güzel bir tatil geçiyor bizim için. Bu zamanda yapilacak en keyifli aktivitelerden birisi” seklinde konustu.

Sezonun açilmasiyla kayak merkezine gelen ve hafta sonunun tadini çikaran Gözde Kandemir ise, “Kayak merkezinin açildigini duyduk hemen kosarak geldik arkadaslarla. Gayet güzel. Teleferige bindik çok güzel ve eglenceli” diye konustu.

Kaynak: İHA