PAÜ'lü Hukuk Ögrencilerinin Dört Gözle Bekledigi Protokol Imzalandi

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörlügü ve Denizli Baro Baskanligi arasinda PAÜ Hukuk Fakültesi ögrencilerinin mesleki bilgi, beceri ve degerlerinin gelismesine yönelik bir protokol imzalandi.

PAÜ'lü Hukuk Ögrencilerinin Dört Gözle Bekledigi Protokol Imzalandi


Denizli Barosuna kayitli avukatlarin, stajyer ögrencilerin meslek içi egitimine katki saglamasi hedeflenen is birligi protokolü çerçevesinde staj yapmak isteyen hukuk fakültesi ögrencileri PAÜ Hukuk Fakültesi Staj Komisyonu tarafindan üçüncü ve dördüncü sinif ögrencileri arasindan gönüllülük esasina göre belirlenecek.

Denizli Baro Baskani Av. Adnan Demirdöger imzalanan protokol ile ilgili sunlari dile getirdi: “Denizli Barosu ve Pamukkale Üniversitesi Rektörlügü bünyesi içerisinde imzalanan bu protokol çerçevesinde ögrencilerimizin mesleki yasamlarina basladiklarinda mesleki sorunlarla karsilasmamasi, çalisma ortamini yakindan tanimalari gibi konulari göz önünde bulundurduk. Hukuk fakültesi ögrencileri meslek hayatina atilmadan yürütülecek bu program için bugün bir protokol imzalamis bulunmaktayiz. Imzaladigimiz is birligi protokolü hukuk fakültesi ögrencileri ileride avukat veya hâkim olarak meslege basladiklarinda sorunlarla karsilasmamalari adina Denizli Barosunda pratige yönelik çalismalarin yapilmasina yönelik bir çalisma oldu. Imzalamis oldugumuz protokolün öncelikle ögrencilerimize, hukuk fakültesi ögretim üyelerine, Denizli Barosu tüzel kisiligine ve Denizli Barosundaki tüm meslektaslarimiza ve Pamukkale Üniversitesi Rektörlügüne hayirli olsun dilerim.”

“Ögrencilerimiz kariyer hayatinda yasayacagi olaylari ögrenci iken görüp kendisini ona göre hazirlamasini hedef edindik”

Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan protokol ile ilgili yaptigi konusmada sunlari kaydetti: “Misyonu ‘üreten üniversite’ vizyonu üniversite hayatin rehberidir düsturuyla yola çiktigimiz, sehirle bütünlesmeyi hedef edinmis Üniversitemizin her fakültesinin her meslek yüksekokulunun baglantisi olmasini çok arzu ettik. Bu noktada epey yol kat ettik. Bunlarin en önemlilerinden bir tanesi hukuk fakültemizle Denizli Barosu’nun bugün imzaladigimiz is birligi protokolü oldu. Hukuk fakülteleri lisans egitimi içinde staj programi yapilmamaktadir. Bu protokol ile bunu saglamis bulunmaktayiz. Ögrencimiz mezun olmadan önce bir avukat bürosunu görmesi, bu büroda neler yapildigini görmesi, dosyalarin nasil hazirlandigini görmesi gibi diger taraftan da bir mahkemeye sahit olmasi gibi gelecekte kariyer hayatinda yasayacagi olaylari ögrenci iken görüp kendisini ona göre hazirlamasini hedef edinerek, daha iyi bir hukukçunun yetismesi adina bu protokolü imzalamis bulunuyoruz. Çok degerli Baro Baskanimiz uzattigimiz eli bos birakmadi karsilik verdi. Ben kendilerine ve tüm Baro üyelerine huzurlarinizda tesekkür ediyor, hayirli olmasini diliyorum.”
Kaynak: İHA