Bursalilar Yariyil Tatilinde GUHEM'e Kostu

Yariyil tatili Türkiye’nin ilk interaktif uzay ve havacilik temali bilim merkezi olan Gökmen Uzay Havacilik Egitim Merkezi’nde (GUHEM), dolu dolu geçti. Binlerce ziyaretçi GUHEM’de uzay ve havacilik serüvenine katildi.

Bursalilar Yariyil Tatilinde GUHEM'e Kostu
Milli Uzay Programi’nda yer alan uzay farkindaligi olusturulmasi hedefine önemli katkilar saglayan GUHEM, yariyil tatilinde de binlerce ziyaretçiye uzay ve havacilik alaninda bilgi asilamaya devam etti. GUHEM ‘de eglenerek ögrenmenin tadini 154 interaktif düzenek ile birlikte çikaran çocuklar hem Ay’da yürüdü hem de bir pilot gibi uçak kullandi. Ayrica merkezin yariyil tatili için özel olarak hazirladigi kamp ve kulüp programlarinda ögrenciler bilim iletisimcileri esliginde havacilik, uzay ve astronomi konularinda birbirinden farkli atölyeler gerçeklestirdi.

Ögrenciler ayda yürüdü

Yariyil tatilinde GUHEM’in uzman bilim iletisimcileri tarafindan özel olarak hazirlanan kamp programinda ögrenciler ilk gün havaciligi ikinci gün ise uzayi kesfetti. Kamp ögrencileri ilk gün uçusun tarihinde gelisen teknolojileri incelerken interaktif deneyim alanlari ile uçma hissini yasadi. Merkezde yer alan gerçek Airbus A320, RF4, Cessna 172 uçagina ek olarak Cessna 172 egitim uçagi simülatörü sayesinde ögrenciler ögrendikleri tüm bilgileri pekistirdi. Ikinci gün ise çocuklar roket teknolojileri, uydular, Günes Sistemi, ötegezegenler, göktaslari gibi konu basliklarinin yani sira uzay ile ilgili merak ettikleri tüm sorularin yanitlarini buldu. Ögrenciler sanal gerçeklik ile birlesen Ay’da yürüyüs alani ve çok eksenli simülatör sayesinde astronotlarin görevleri sirasinda yasadiklarini deneyimleme firsati da yakaladi.

"Keske tüm derslerimizi GUHEM’de islesek"

Yariyil tatilinde GUHEM’i ziyaret eden çocuklar ve aileler de memnuniyetlerini dile getirdi.

Okul gezisi ile birlikte daha önce GUHEM’e geldigini söyleyen altinci sinif ögrencisi Anil Öztürk, “GUHEM’i çok seviyorum. Buraya arkadaslarimla birlikte gelmistim ama yariyil tatilinde annem ve babamin da görmesini istedim. Ben astronomi kulübüne katildim. Ögretmenlerimle birlikte laboratuvarda deneyler yaptik. Çok eglendim. Keske tüm derslerimizi GUHEM’de isleyebilsek. Önümüzdeki tatilde yine gelecegim” dedi.

GUHEM’i ailesiyle birlikte ziyaret eden sinif ögretmeni Ayse Acar ise “GUHEM’e ilk defa gelme firsati buldum. Gerçekten muhtesem dizayn edilmis. Düzenekler okul müfredatimizda yer alan birçok konuya yardimci olacak sekilde tasarlanmis. Okul disi ögrenme ortami olarak ögrencilerin böylesi güzel bir yerden faydalanmasini çok isterim. En kisa zamanda ögrencilerim ile birlikte de GUHEM’i ziyaret edecegim” diye konustu.

Kaynak: İHA