Aricilik Kursu Egitimleri Tamamlandi

Gazipasa Halk Egitim Merkezi (HEM) Müdürlügü tarafindan verilen aricilik kursu tamamlandi. Kursa yogun katilim saglanirken, basirili olan kursiyerler sertifika almaya hak kazandi.

Aricilik Kursu Egitimleri Tamamlandi
Gazipasa’da Halk Egitim Müdürlügünce açilan aricilik kursu, verilen teorik ve uygulamali egitimlerin ardindan tamamlandi. Geçtigimiz aylarda açilan kursa, ariciliga ilgi duyan vatandaslar ilgi gösterdi. Aricilik kursu ögretmeni Hatice Metin tarafindan egitimler, teorik ve uygulamali olarak düzenlendi.

Kursta, aricilikla ilgili temel altyapinin olusturulmasi ve bal üretiminin daha suurlu sekilde yapilmasi hedeflendi. Kursa katilan ve yapilan sinavlarda basarili olan aricilar sertifika almaya hak kazandi.

“Ariciliga ilgisi olan herkesi bekleriz”

Aricilik kursunun yeni grupla devam edecegini dile getiren Hatice Metin, ariciliga ilgi duyan vatandaslarin, Halk Egitim Müdürlügüne kayit yaptirmasini istedi. Metin, “Araliksiz süren, yogun katilimiyla devam eden bir aricilik kursumuzu daha tamamlamis olduk. Kursumuzu, teorik derslerin yaninda uygulamali egitimlerimizle daha da verimli hale getiriyoruz. Aricilik kursiyerlerimize tesekkür ediyorum. Bir sonraki grubumuz tekrar açilacaktir. Katilmak isteyenler Gazipasa Halk Egitim Merkezi’ne kayit yaptirabilirler. Ariciliga ilgisi olan herkesi bekleriz” dedi.



“Kurslarimiz devam edecek”

Verilen kurslarda, aricilikla ilgili temel altyapinin olusturulmasi ve bal üretiminin daha suurlu sekilde yapilmasini hedeflediklerini dile getiren Gazipasa Halk Egitim Merkezi Müdürü Gürbüz Kir ise, “Vatandaslarin suurlu yönünde ilçede benzer kurs ve etkinliklerin sayisini daha da artiracagiz. Gazipasa’da ariciliga ilgi duyan çok sayida vatandasimiz var. Birçok aile, aricilikla geçimini sagliyor. Bizler de ariciligin suurlu sekilde yapilmasi ve bal üretimine katki saglamak adina ilçe halkimizin talepleri istikametinde kurs ve egitim destegi veriyoruz. Kurslarimiz devam edecek. Yeter ki halkimizin talebi olsun” diye konustu.

Kaynak: İHA