Depremde Enkaz Altinda Kalan Kuran Kursu Hocasinin Cansiz Bedenine Ulasildi

Malatya’da 5.6 büyüklügündeki depremde yikilan binanin altinda kalan Bedihi Kis’in kurtarilmasi için yapilan çalismalar tamamlandi. Yaklasik 22 saat süren çalismalar sonrasinda kuran kursu hocasi oldugu ögrenilen Bedihi Kis’in cansiz bedine ulasildi.

Depremde Enkaz Altinda Kalan Kuran Kursu Hocasinin Cansiz Bedenine Ulasildi
Malatya’da dün 12.04’te meydana gelen 5.6 büyüklügündeki depremde kent merkezinde 29 bina yikilirken, ilk belirlemelere göre 1 kisi hayatini kaybetti, 100’den fazla kisi ise yaralandi.

Kahramanmaras merkezli 7.7 ile 7.6 büyüklügündeki depremlerde agir hasar alan ve dün 12.04’te Yesilyurt merkezli 5.6 büyüklügündeki depremde yikilan Buhara Apartmani enkazi altinda kalan iki kisiden biri dün sag olarak kurtarilmis Bedihi Kis’in kurtarilmasi için ise çalismalar araliksiz sürdürülmüstü.

Bedihi Kis’in anne ve babasi ile aile yakinlarinin da gece boyu yakilan ates etrafinda takip ettigi çalismalar 09.30 siralarinda tamamlanirken, kuran kursu hocasi oldugu belirtilen Bedihi Kis’in yaklasik 22 saat sonra cansiz ulasildi.

Bedihi Kis’in vefat haberini alan aile yakinlari gözyasina bogulurken, kentteki son arama kurtarma çalismalari da tamamlanmis oldu.
Kaynak: İHA