Artvin'de Bir Teknoloji Magazasina Giren Hirsizin Rahat Tavirlari 'Pes' Dedirtti

Artvin’de bir teknoloji magazasinda yapilan hirsizlik ani güvenlik kameralarina yansidi. 25 dakika magazada kalan hirsizin rahat tavirlari dikkat çekerken, çaldigi telefonlari magazadaki posetlere koyan hirsiz, elini kolunu sallayarak çikip gitti.

Artvin'de Bir Teknoloji Magazasina Giren Hirsizin Rahat Tavirlari 'Pes' Dedirtti
Alinan bilgiye göre, il merkezinde Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan bir teknoloji magazasinda, 26 Subat Pazar günü gece 03.00 siralarinda hirsizlik olayi yasandi. Kaskli hirsiz, cam kapiyi omuzuyla kirarak içeriye girdigi magazada 25 dakika kaldi. Çaldigi cep telefonunun isigini yakarak rahat tavirlarla magaza içinde dolasan hirsiz, degeri toplam 200 bin lira olan 30 cep telefonu ve çocuk saatini çaldi. Çaldiklarini magaza bulunan posetlere dolduran hirsiz, elin kolunu sallayarak olay yerinde uzaklasti. Isletme sahibin ihbari üzerine olay yerine gelen polis ekipleri yaptiklari çalisma sonucunda güvenlik kamerasi ve parmak izinden hirsizi dün yakalayarak gözaltina aldi.

“Can sikici ve moral bozucu; Insallah bir daha yasanmaz”

Isletme sahibi Emrah Uçar yaptigi açiklamada, “Pazar gecesi saat 03.00 siralarinda magazamiza basinda kaskli bir vatandas cami kirarak içeri giriyor. Yaklasik 200 bin lira üzerinde degeri bulunan, 30 tane cep telefonu ve çocuk saatini çaliyor. 25 dakika dükkan içinde kalarak soygunu gerçeklestiriyor. Polis ekipleri görüntüler ve parmak izini topladiktan sonra kisa sürede yakaliyor. Kaybolan mallarimizi geriye aldik. Simdilik herhangi gibi bir sikintimiz yok. 25 dakika isyerine girmesi bir güvenlik açigini oldugunu gösteriyor. Eskiden bekçiler geçerdi sanirim simdi daha gezmiyorlar. Bu da bizim acimizdan dezavantaj olmus. Hirsizin da avantajina olmus. O saatteler de kimsenin geçmemesi 25 dakika soygununu yapip dükkandan çikmasi dikkat çekici. Cami kiriyor rahat bir sekilde içeri giriyor. Dolaplara bakiyor posetlere telefonlari koyuyor 4-5 poset elinde kapidan çikip gidiyor. Hirsiz emniyet güçleri tarafindan yakalandi, çalinan telefonlar da bize teslim edildi. Ilimizde böyle hirsizlik olmazdi uzun bir süre sonra ilk kez yasandi. Biraz can sikici moral bozucu seyle ama tekrari olmasin diye umut ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA