Karamanli Ozandan 'Yikti Bizi Bu Deprem' Türküsü

Karamanli ozan Ahmet Tekin, asrin felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaras merkezli depremlerde yasanan aciyi, besteledigi “Yikti Bizi Bu Deprem” adli türkü ile anlatti.

Karamanli Ozandan 'Yikti Bizi Bu Deprem' Türküsü
Belediyeden emekli Karamanli halk ozani ve sairi Ahmet Tekin, 6 Subat’ta Kahramanmaras merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklügünde meydana gelen depremlerde yasanan aciyi, bestelemis oldugu “Yikti Bizi Bu Deprem” adli türkü ile dile getirdi. Tekin, daha önce 1999 yilindaki depremle ilgili ve 2014 yilinda Manisa’nin Soma ilçesinde yasanan maden faciasinda hayatini kaybeden madenciler için de türküler yazmisti.

“Bu acilara dayanmak ve bu acilari yasamamak mümkün degil”

Karamanli halk ozani ve sairi Ahmet Tekin’in Kahramanmaras merkezli depremler için besteledigi türkü yürekleri sizlatti. "Türkiye’mizin ve milletimizin basi sag olsun" diyen Tekin, sag kalanlara geçmis olun dileklerinde bulundu. Bestelemis oldugu türkü ile ilgili duygularini anlatan Tekin, “Aci çok büyük ve agir. Tabi bu acilara dayanmak, bu acilari yasamamak mümkün degil. Biz de bu acilari kendi yüregimizde hissettik. Hissettigimiz için bu duygulari gerek sözümüze gerek sazimiza yansitmaya çalistik. Yansittigimizi da düsünüyorum. Zaten ozanlarin bir görevleri de o. Ozanlar, halkin her türlü duygularina, düsüncelerine, agirliklarina, sevinçlerine ortak olurlar. Onlari yazarlar, onlardan beslenirler. Biz de bu duygular içerisinde bu türküyü dile getirdik. Bu türküyü yazdik besteledik. Keske bu isler ve acilar olmasa biz de bu türküleri yazmasak. Maalesef daha önce 1999 depremine de ‘Deprem’ adli bir türkü yazmistim. Yine Soma’daki ölen madencilerimize de yazmistim. Bu ozanlarin da asiklarin da bir bakima görevi de bu. Ama tabi bu görev olarak düsünülüp yapilamaz. Ancak aci, dertler, kederler paylasilarak yapilan bir sey. Ben de halkimizin duygularina tercüman olabildigim için hani buna biraz sevinilmez ama bu acilarin türküleri kalacak” dedi.

Kaynak: İHA