Kara Gün Dostu Kahraman Madenciler Açiklamasi '60 Saat Uykusuz Kaldik'

Deprem faciasinin yasandigi bölgeye vardiyadan çikip giderek canlar kurtaran Amasyali madenciler, yeniden yer altina döndü. Adiyaman ve Malatya’da binalarin enkazina giren kara gün dostu kahraman madenciler bir kisiyi daha enkazdan sag çikarmak için 60 saat uykusuz kaldiklarini belirtti.

Kara Gün Dostu Kahraman Madenciler Açiklamasi '60 Saat Uykusuz Kaldik'
10 yildir kömür isletmeciliginde çalisan Maden Mühendisi Kerim Kaya, “Ilk gittigimiz günlerde 60 saat uyumadigimiz zamanlar oldu. ‘Bir canli var. Ses aliyoruz’ diye ihbar geldi. O yüzden uyumadik. Onu çikartmadan rahat edemedik” dedi.

O anlari asla unutmayacaklarini belirten madenci Tahir Can, “Canla basla çalistik. Bir sese bir nefes olmaya gittik. Ailemizi burada birakarak buruk bir sekilde gittik. Elimizden geleni fazlasiyla yaptik” diye konustu.

Türk milletinin acisini paylasan madenci Hüseyin Tonkir, “Biz orada tek yürek, tek bilek, tek devlet, tek millet olarak canla basla mücadelemizi verdik. Onlarin yerinde biz de olabilirdik. Keske ilk gün oraya olabilseydik. Ikinci depremden sonra gittik. Gönül daha fazla can kurtarmayi isterdi" seklinde konustu.

Afet bölgesinde 110 personelinin görev yaptigina deginen özel maden isletmesi müdürü Muhittin Uzuner ise “Arkadaslarimizin gayretleriyle 10 vatandasimizi sag, 227 vatandasimizi da vefat etmis olarak çikardik. Memleketlerine dönen arkadaslarimiz bir hafta dinlendikten sonra islerinin basina geçtiler” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA