Iskilip'te Misafir Edilen Depremzedeleri Belediye Ve Halk Yalniz Birakmiyor

Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan afet bölgesinden Çorum’un Iskilip ilçesine 222 depremzede nakledildi.

Iskilip'te Misafir Edilen Depremzedeleri Belediye Ve Halk Yalniz Birakmiyor
Iskilip Belediyesi ve kamu kurumlarina ait tesisler ile hayirseverler tarafindan tahsis edilen evlerde barinmalari saglanan depremzedelerin her türlü ihtiyaci yine basta Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi, belediye ve vatandaslar tarafindan karsilaniyor. Misafir edilen depremzedeler belediye görevleri tarafindan düzenli olarak ziyaret edilerek, talepleri dinleniyor.

Iskilip Belediye Baskani Ali Sülük, asrin felaketi olarak nitelendirilen depremlerin ilk gününden bugüne kadar yapilan çalismalar hakkinda bilgi verdi.

“28 tir yardim bölgeye gönderildi”

Ülke olarak büyük bir felaketi yasadigimizi hatirlatan Belediye Baskani Ali Sülük, “Maalesef ülkemiz önemli bir afeti atlatti. Ilçe olarak bu süreçte elimizden gelen gayreti gösterdik. Basta halkimiz olmak üzere tüm kamu kurumlarimiz ve sivil toplum kuruluslariyla önemli bir sinavdan geçtik. Bu süreçte ellerinden gelen gayreti gösterdiler. Yardimlarini esirgemeyen halkimiz, kamu kurumlarimiz ve sivil toplum kuruluslarina tesekkür ediyorum” dedi.

Afetin ardindan yapilan yardim çagrilari üzerine ülke genelinde oldugu gibi Iskilip halkinin da tek yürek olarak seferber oldugunu açiklayan Baskan Sülük, “6 Subat’tan bugüne kadar deprem bölgesine Iskilip’ten basta gida, kömür, odun, soba gibi ihtiyaç malzemelerinden olusan 28 tir deprem bölgesine gönderildi. Bunlar AFAD ve belediyemizin organizasyonuyla gönderilenler. Bilgimiz disinda da 10 tir daha bölgeye yardimin gitmis oldugunu düsünüyoruz. Bagis yapan herkesten Allah razi olsun, hayirlarini kabul etsinler” dedi.



“222 kardesimizi ilçemizde misafir ediyoruz”

Depremlerin ardindan bölgeden 222 depremzedenin Iskilip’e nakledildigini açiklayan Sülük, “Ilçemize bugüne kadar afet bölgesinden 222 kisi geldi. Kardeslerimizle yakindan ilgileniyoruz. Bu vatandaslarimizdan bazilari belediye tesislerinde, bazilari vatandaslarimizin tahsil ettigi evlerde, bazilari misafirhanelerde konaklamaktadir” ifadelerini kullandi.

Asevinden depremzedelere sicak yemek

Ilçeye gelen depremzedelerin ihtiyaçlarinin karsilanmasi için Iskilip Belediyesi tarafindan hayir çarsisi kurulurken, ayrica asevinden de günlük yemek veriliyor. Belediye Baskani Ali Sülük, “Depremzede kardeslerimize belediyemiz asevinden günlük yemek verilmekte, Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi tarafindan da diger ihtiyaçlari karsilanmaktadir. Halkimiz tarafindan da yardimlarimiz devam ediyor. Iskilip halki ve Iskilip Belediyesi olarak kendilerine en iyi sekilde ev sahipligi yapmaya çalisiyoruz. Bunun yani sira depremzedeler için hayir çarsisi olusturuldu. Asevinin yaninda olusturulan çarsimizda giysiden oyuncaga, ayakkabidan temizlik malzemelerine kadar depremzedelerimizin tüm ihtiyaçlari ücretsiz olarak karsilaniyor. Bunlarin yani sira deprem bölgesindeki talepleri de karsilamaya devam ediyoruz. Özellikle yakacak talebini halkimizla beraber karsilamaya çalisiyoruz. Bunun disinda itfaiye ile gelen yardimlari toplamaya ve afet bölgesine ulastirmaya devam ediyoruz. Deprem bölgesine 12 kurtarma personeli, 3 teknik personel ve din görevlileri gönderdik” seklinde konustu.

Iskilip Belediyesine ait daha önce lojman olarak kullanilan sosyal konutlarin depremzedelere tahsis edilmesi için çalismalarin devam ettigini anlatan Baskan Sülük, sunlari kaydetti:

“Depremzede misafirlerimiz ve bundan sonra gelecek misafirlerimiz için Iskilip Belediyesine ait daha önce lojman olarak kullanilan sosyal konutlar var. Atil vaziyette olan bu konutlar Fen Isleri Müdürlügümüz tarafindan hizli bir sekilde boya ve tamiri yapilip, afetzede kardeslerimize açilacak. 8 ailemiz burada barinabilecek. Ilçemizde yillardir atil durumda olan afet konutlari var. Buranin mülkiyeti AFAD’a ait. Buralarin rantabl hale getirilmesi için belediye olarak üzerimize düsen her seyi yapacagimizi belirttik. Ufak tefek tamirat isleri var. 48 dairemiz de orada var. Toplamda 56 dairemizi misafirlerimize hazirlayabilecek durumdayiz. Yasadigimiz bu felaketin yaralarini hep birlikte saracagiz.”
Kaynak: İHA