Karaman'da Depremzedeler Için Üretilen Sobalar Afet Bölgelerine Gönderildi

Karaman Il Milli Egitim Müdürlügünce Karaman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ögretmenlerine farkli ebatlarda ürettirilen 184 soba, deprem bölgesindeki vatandaslara gönderildi.

Karaman'da Depremzedeler Için Üretilen Sobalar Afet Bölgelerine Gönderildi
Kahramanmaras merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklügündeki depremlerin ardindan tüm Türkiye tek yürek olarak 7’den 70’e herkes depremin yaralarini sarmak için adeta seferber oldu. Karaman Il Milli Egitim Müdürlügü de soba üretiminden, mobil mutfaga, ekmek yapimindan, yardim tirina kadar egitim camiasindan gönüllü ögretmenler, ögrenciler ve veliler ile deprem bölgesine yardim için kostu. Yardimlar çerçevesinde çalismalarini sürdüren Il Milli Egitim Müdürlügü, soguk havanin etkili oldugu deprem bölgelerindeki afetzedeler için Karaman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde üretilen sobalari ihtiyaç sahiplerine gönderdi.

Il Milli Egitim Müdürü Mehmet Çaliskan, Karaman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret ederek yapilan çalismalari yerinde inceledi. Incelemeler sonrasinda açiklamalarda bulunan Il Müdürü Çaliskan, soguk havanin deprem bölgesinde etkili olduguna dikkat çekerek depremzede vatandaslar için soba ihtiyaci olustugunu ifade etti.

Çaliskan, “Depremzede vatandaslarimizin yaralarini bir nebze de olsa sarmak adina egitim camiasi olarak çalismalarimiza devam ediyoruz. Deprem bölgesine vatandaslarimizin kullanmasi için Karaman Il Milli Egitim Müdürlügü olarak Karaman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ögretmen ve personelimiz tarafindan üretilen farkli ebatlarda 184 adet sobayi bölgeye gönderdik. Ögretmenlerimiz, personelimiz, ögrencilerimiz ve velilerimizle birlikte her zaman depremzede vatandaslarimizin yaninda olmaya devam edecegiz" dedi.

Kaynak: İHA