Vali Heyelan Bölgesinde Açiklama Yaparken 2. Kez Heyelan Meydan Geldi

Artvin-Erzurum karayolu üzerinde meydana gelen heyelan nedeniyle bölgede inceleme yapan Artvin Valisi Yilmaz Doruk’un açiklama yaptigi sirada 2. kez heyelan meydana geldi. Kameralarin kayitta oldugu anda yasanan olayda Vali Doruk sogukkanligini koruyarak, “Heyelani canli bir kez daha yasamis olduk” dedi.

Vali Heyelan Bölgesinde Açiklama Yaparken 2. Kez Heyelan Meydan Geldi
Artvin’de araliksiz devam eden saganak yagislar nedeniyle bölgede yasanan heyelanlar hayati olumsuz etkiliyor. Artvin-Erzurum karayolu üzerinde bulunan Deriner-4 Tüneli üzerinde heyelan meydana geldi. Karayolu araç trafigine kapatilirken, Artvin Valisi Yilmaz Doruk bölgede incelmelerde bulundu.

Yetkililerden bilgi alan Vali Doruk, basin mensuplarina bölgede yasanan heyelanlarla ilgili açiklama yapti.

Vali Doruk’un açiklama yaptigi sirada ikinci kez heyelan yasandi. Yamaçtan kopan kayalar karayoluna düstü. Sogukkanliligini koruyan Vali Doruk, “Heyelani bir kez daha canli yasadik” diyerek "Son dönemde bu tür heyelan ve kaya kopmasi seklinde çok fazla miktarda vaka yasiyoruz. Bunu agirlikli Savsat yolu ve Yusufeli-Artvin arasinda da sikça yasadik. Tabi bizim yüzeysel olarak gördügümüz bu mevsimde malumuz çok fazla miktarda kar yagisi oldu mevsim dönemi itibariyle de sicak oldugu için erime yapti. Tahmin ediyoruz ki araziyi gevsetmistir. Kayalari yerinden oynattiysa o kar yagisi ve su almayla birlikte böyle vakalari sik yasiyoruz. Bu yüzden bölgeyi komple inceleme yapmak üzere teknik ekiplerimiz buraya davet ettik. Suanda yolumuz kapali" ifadelerini kullandi.

" Bu güzergahin bütünün inceleyecekler baska risk alanlari varsa oraya yönelik de tedbir gelistirilecekler" diyen Vali Doruk "Dagci ekiplerimiz var. Dogrudan risk olusturan durumlari müdahale edecekler. Çalismamiz biraz daha uzun olacak. Bütün yol boylarini inceleyerek tespit yapmis olacaklar. Yol suan kapali. Tespitler sonrasi yolu açacagiz ama su asamada çok yakin bir saatte görünmüyor. Erzurum tarafina gidecek araçlarin degisik diger alternatifi kullanmalarini tavsiye ediyoruz. En büyük tesellimiz can kaybi ve yaralanmanin olmamasi” seklinde konustu.

Kaynak: İHA