Ünlü Sefin Depremzedeler Için Kurdugu Lokantaya Çorumlu Kadinlardan Destek

Çorumlu ev hanimlari depremzedeler için sefer oldu.

Ünlü Sefin Depremzedeler Için Kurdugu Lokantaya Çorumlu Kadinlardan Destek
Çorum Belediyesi Buhara Kültür Merkezi’nde görevli Asçilik kursu usta ögreticileri ve kursiyerler deprem bölgesine gönderilmek üzere baklava su böregi üretimine basladi.

Çorumlu ev hanimlari tarafindan hazirlanan börekler ve tatlilar Türkiye’nin en ünlü seflerinden Ömür Akkor tarafindan Kahramanmaras’in Elbistan ilçesinde kurulan Yeniden Hayat Lokantasi’na gönderilerek depremzedeler ve arama kurtarma ekipleri ile bölgede çalisan görevlilere ikram edilecek.

Buhara Kültür Merkezi’ni ziyaret eden Belediye Baskani Dr. Halil Ibrahim Asgin, Kahramanmaras merkezli depremlerle tüm Türkiye’nin sarsildigini ve ciddi yikimlar yasandigini söyledi.



Çorum halkinin belediye ve sivil toplum kuruluslariyla birlikte teyakkuza geçerek bir çok noktada depremzedelerin yardimina kostugunu vurgulayan Baskan Asgin, “El birligiyle, gönül birligiyle, tüm hemsehrilerimizle birlikte Çorumlularin yaptigini herkes yapamaz söylemini bu yardimlasma, dayanisma organizasyonuyla bir kez daha gösterdik” dedi.

3 kez deprem bölgesine gittigini hatirlatan Asgin, “Dün Elbistan ilçesindeydim. Elbistan büyük bir ilçe. Çok büyük kayiplarinin oldugunu üzülerek gördük. Su an enkaz kaldirma çalismalari devam ediyor. Bu kadar olumsuzlugun enkazin arasinda biraz kalbimizi rahatlatan bizimde hemsehri olmaktan gurur duydugumuz Ömür Akkor’un yeniden hayat lokantasina gitme firsati bulduk.

Ömür Akkor’a birkaç ay önce Çorum Gastronomisine verdigi katkilar nedeniyle fahri hemsehrilik berati vermistik. Orada tek katli bir kafeyi lokantaya dönüstürmüs. Günlük yüzlerce belki binlerce orada çalisan ekipler basta olmak üzere Elbistanli kardeslerimize yemek ikram ediyor. Kafenin ismini Yeniden Hayat Lokantasi olarak degistirmis. Ömür Akkor ile yaptigimiz görüsme de farkli bölgelerden farkli lezzetlerin geldigini bunlari da ikram ettigini söyleyince biz de Çorumlularla organize olalim o mahir parmaklarini depremzedeler için harekete geçirsinler dedik. Buhara Kültür Merkezi’nde Asçilik kurslarindaki hocalarla birlikte kursiyerlerle birlikte hummali bir çalisma içerisindeyiz. Türkiye’nin en iyi böregi Çorum böregi, Türkiye’nin en iyi baklavasi hazirlaniyor. Çorumlu hanim kardeslerimizin ürettigi bu ürünleri de yarin Elbistan’a göndermis olacagiz” dedi.

Kaynak: İHA