Kar Sularinin Erimesi Sonucu Besinci Kez Köprü Yikildi

Kastamonu’nun Çatalzeytin ilçesinde havalarin isinmasi sonucu kar sularinin erimesiyle çayda su seviyesi yükseldi. 11 Agustos 2021 yilinda yasanan sel felaketi sonucu yikilan köprü, besinci kez yikilarak kullanilamaz hale geldi.

Kar Sularinin Erimesi Sonucu Besinci Kez Köprü Yikildi
Kastamonu’nun birçok ilçesinin etkilendigi 11 Agustos 2021 yilinda yasanan sel felaketinde köprüsü yikilan Çatalzeytin ilçesine bagli Kayadibi Köyü Düzköy Mahallesinde, kar sularinin erimesi sonucu çayda su seviyesinin yükselmesiyle yapilan geçici köprü besinci defa yikildi.

“Köprümüz sel sebebiyle 5 kez yikildi”

Çatalzeytin’in Kayabidi köyünün köprüsünün yikildigini belirten Çatalzeytin Kayabibi Köyü Muhtari Sabri Kurnaz, “Çatalzeytin’in Kayadibi Köyü Düzköy Mahallesinde yapilan köyümüzün geçici köprüsünü sel sulari almistir. Sel sularinin köprümüzü alip götürmesinden dolayi köylülerimiz, mahsur kalmistir. Hastalarimiz ilçeye gidip tedavilerini yaptiramamislardir. Ya da yakinlarimiz bizleri ziyarete gelemiyorlar. Bu köprümüzü 5 defa sel alip götürdü. Civar köylerimizdeki köprüleri de 11 Agustos 2021 yilinda yasanan selde alip götürdü. Ama civar köylerimizdeki köprüler yapilmistir fakat bizim köyümüzün köprüsünün akibetini halen bilmiyoruz. Ben, bütün mercilere gidip görüstüm. Buna ragmen her gittigimde bana unutuldugunu söylediler. Beni oyaladilar, geçistirdiler. Bugün yine Çatalzeytin ilçesine giderek görüsmede bulundum. Yikilan köprümüzün Mart ayinda bize yapilacagini söylediler. Ama ne kadar bunun dogru oldugunu ya da ne zaman yapilacagini bilemiyoruz. Köyümüz yaz mevsiminde nüfusu 200’e kadar çikmaktadir. Kis mevsiminde de köyümüzde 50-60 kisi yasamaktadir. Köyümüzün yolu kis mevsiminde kapaniyor, köyümüzün yolunun 15 gün boyunca kapali olmasindan ötürü magduriyet yasadik. Birde simdi köprümüz yikilinca bir kez daha magduriyet yasadik. Her hava sartlarinda olumsuz bir durum yasandiginda magdur oluyoruz, aylarca yapilmasini bekliyoruz. Bizler, büyüklerimizden gereginin yapilmasini talep ediyoruz. Mümkünse en kisa zamanda köprümüzün de yapilmasini talep ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA