Ilk Depremde Kurtulup Ikinci Depremde Enkaz Altinda Kaldilar

Kahramanmaras merkezli depremlerinin vurdugu Malatya’da 7.7’lik depreme kent merkezinde yakalan dört kisi güvenli diye gittikleri Akçadag ilçesinde ikinci depremde en kazla altinda kalarak hayatini kaybetti.

Ilk Depremde Kurtulup Ikinci Depremde Enkaz Altinda Kaldilar
Kahramanmaras’ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen 7.7 ile 7.6 büyüklüklerindeki depremler Malatya’da büyük hasara neden olurken, yaklasik bin 400 kisi hayatini kaybetti, 7 bine yakin kisi ise yaralandi.

Malatya’da Kahramanmaras merkezli 6 Subat 04.17’de meydana gelen 7.7 büyüklügündeki ilk depreme kent merkezinde yasayan ardindan da daha güvenli oldugu için gittikleri Akçadag ilçesi Ören Mahallesi’nde 7,6’lik depreme iki katli müstakil bir evde yakalanan Yurdagül Metin- Mehmet Metin ile Tülay Çirag ve Muzaffer Çirag yikilan evin altinda kalarak hayatini kaybetti.

Enkaz altinda kalan 4 kisinin cenazeleri AFAD ekipleri tarafindan bulunduklari yerden çikarilarak önce Akçadag Sehit Gökhan Aslan Devlet Hastanesi’ne buradaki islemlerinin ardindan da Sehir Mezarligi’na kaldirilarak gözyaslari arasinda defin edildi.

“Güvenli diye Ören’e geldiler”

Ikinci depremde hayatini kaybeden dört kisinin Ören Mahallesi’ne daha güvenli oldugu için geldiklerini kaydeden Mahalle Muhtari Birol Çirkin, “ Malatya’da yasayan dört vatandasimiz ilk depremin ardindan daha güvenli diye misafir olarak geldikleri iki katli evin çökmesi sonucu hayatini kaybetti. Mahallemizde deprem nedeniyle toplam 11 kisi hayatini kaybetti“ diye konustu.

Kaynak: İHA