Gördügü Rüyanin Etkisinde Kaldi Açiklamasi Arkadaslarinin Destegiyle Topladigi Oyuncaklari Çocuklara Ulastirdi

Ordu’nun Ünye ilçesinde yasayan genç adam, gördügü rüyanin etkisinde kalarak arkadaslariyla birlikte hazirladigi bir araç dolusu oyuncagi, 1985 model otomobiliyle 500 kilometre yol kat ederek depremzede çocuklara ulastirdi.

Gördügü Rüyanin Etkisinde Kaldi Açiklamasi Arkadaslarinin Destegiyle Topladigi Oyuncaklari Çocuklara Ulastirdi
Ünye’de oto alim-satim isi yapan 2 çocuk babasi Ridvan Ikinci (32), Kahramanmaras merkezli yasanan depremin ilk günlerinde arkadaslariyla beraber destek için harekete geçti. Gittigi Elbistan ilçesinde arkadaslariyla ihtiyaç malzemelerini dagittiktan sonra evine gelen Ikinci, sabah gördügü rüyanin etkisinde kalarak 1985 model araciyla yeniden ilçeye hareket etti. Rüyasinda çocuklara hediye dagittigini ve çevresinde dolastigini gören Ikinci, 500 kilometrelik yolu kat ederek bölgeye aracina yükledigi oyuncak, gida ve temel ihtiyaç malzemelerini ulastirdi. Çok sevdigi eski model araciyla bölgedeki çocuklara ulasan Ikinci, Elbistan’in bütün mahallelerini gezerek çocuklara oyuncaklarini dagitti.



"Gördügüm rüya beni çok etkiledi"

Gördügü rüya karsisinda Kahramanmaras’in Elbistan ilçesine hareket ederek çocuklara oyuncaklari tek tek dagittigini söyleyen Ridvan Ikinci, "Daha önce depremin yasandigi ilk günlerde esnaf arkadaslarimizla beraber Kahramanmaras’in Elbistan ilçesine yardim götürdük. Bu olayin ardindan bir arkadasim ogluma ve kizima hediye gönderdi. Kizimin bu hediyeyle uyudugunu gördügümde etkilenmeye basladim. Gece olup sabah kalktigimda bir rüya gördüm ve rüyamda çocuklara hediye dagitiyordum. Sabah ezaninin okunmasiyla beraber namazi kildim ve is yerime gittim. Is yerimde aldigim kararla 1985 model sevdigim aracimin esnaf arkadaslarimin da destegiyle içini oyuncak ve ihtiyaç malzemeleriyle doldurarak Ünye’den Kahramanmaras’in Elbistan ilçesine bes yüz kilometrelik yolu gittim. Elbistan’a vardigimda hediyeleri çocuklarimiza dagittim ve bu da beni çok etkiledi" dedi.



"Devlet millet el ele olma vaktidir"

Yasanan depremin zorluklarini devlet ve milletin el ele vererek asacagini ifade eden Ikinci, "Benim de bir kizim ve bir oglum var. Orada çocuklarin mutlu olmasina sahit oldukça ben de duygulandim. Onlarin mutlulugunu ve annelerimizin dualarini aldikça ben de daha mutlu oldum. Insanlarimiz yardimlarini yapiyor ancak bu bir haftalik veya on günlük bir süreç degil. Imkanim oldugu sürece yeniden giderek destegimi vermeye devam edecegim. Allah’im devletimize zeval vermesin. Bu süreç uzun bir süreç ve devlet millet el ele olma vaktidir" diye konustu.

Kaynak: İHA