Minik Özcan Harçliklarini Depremzedelere Bagisladi Açiklamasi 'Allah Bana Daha Fazlasini Verir'

Amasya’da ilkokul ögrencisi Özcan Veysel Dalakçi, bilgisayar almak için kavanozda biriktirdigi toplam bin 23 TL’yi deprem bölgesinden gelen ögrencilerin ihtiyaçlarinin karsilanmasi için bagisladi. Hayali olan bilgisayar için de, “Allah bana daha fazlasini verir” sözlerini sarf etti.

Minik Özcan Harçliklarini Depremzedelere Bagisladi Açiklamasi 'Allah Bana Daha Fazlasini Verir'
11 ilde 40 binden fazla can kaybina ve büyük yikima yol açan Kahramanmaras merkezli depremlerin yaralarinin sarilmasi için 7’den 70’e tüm Türkiye seferber oldu. Amasya 75. Yil Borsa Istanbul Bayezit Ilkokulu ögrencisi 10 yasindaki Özcan Veysel Dalakçi da televizyon ekranlarindan izlerken durumlarina çok üzüldügü depremzedeler için, hayali olan bilgisayari satin almak amaciyla biriktirdigi tüm paralarini okul yöneticilerine teslim etti.

“Allah bana daha fazlasini verir”

Mermer isçisi baba ve ev hanimi annenin evladi olan 4. sinif ögrencisi Dalakçi, “Çocuklara yardim ettim. Allah bana daha fazlasini verir” dedi.

Büyüyünce beyin ve sinir cerrahisi doktoru olmayi hedefleyen yardimsever ögrenci, bu sayede canlar kurtarabilecegini söyledi.



Okul yöneticilerinin bildirmesi üzerine ziyaret ettigi yardimsever ögrencisini kutlayan Amasya Milli Egitim Müdürü Mehmet Türkmen, “Sana, seni yetistiren annene, babana ve ögretmenine tesekkür ediyorum” diye konustu.

Ögrenciye bir bilgisayar alinacagini açiklayan Mehmet Türkmen, “Kurus kurus biriktirdigi paralari depremzedeler için bagislamasi gözlerimizi yasartacak ve gelecegimiz açisindan daha umutla bakacagimiz bir portreydi” seklinde konustu.

Afet bölgesinden Amasya’ya gelen 6 binden fazla insanin evlere ve yurtlara yerlestigine deginip yeni okullarinda egitime baslayan ögrencilerin tüm ihtiyaçlarinin karsilanmaya çalisildigini vurgulayan Türkmen, “500’e yakin sayida ögrencimizin e-okul sistemine kayitlari yapilmis durumda. Tamaminin okul ve egitime erismeleri için gayret ediyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA