Iskilip'te Depremzedeler Için Kalici Yer Arayislari Sürüyor

Çorum’un Iskilip ilçesinde, afet bölgesinden tahliyesi yapilan depremzedelerin barinma sorununun kalici olarak çözülmesi için çalismalar devam ediyor.

Iskilip'te Depremzedeler Için Kalici Yer Arayislari Sürüyor
Iskilip Belediye Baskani Ali Sülük’ün talimatlariyla mülkiyeti belediyeye ait olan ancak bir süredir atil vaziyette duran 8 daireden olusan sosyal tesislerin bakim ve onariminin yapilarak depremzedelere tahsis edilmesi için çalisma baslatildi.

Asrin felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan, bölgeden tahliye edilen depremzedeler basta barinma olmak üzere tüm ihtiyaçlarinin karsilanmasi noktasinda belediye olarak çalismalarinin devam ettigini açiklayan Iskilip Belediye Baskani Ali Sülük, “Geçmis dönemlerde yaptirilan atil vaziyette duran hastane üzenindeki belediye sosyal konutlarinda hummali bir sekilde çalismaya baslandi. Misafirlerin uzun süreli barinma sorunlarini çözecek çalismada; konutlarin bakim, onarim ve isinma problemleri çözülüyor. Tadilatlar neticesinde ilçemizde daha fazla depremzede misafir ederek, yaralari sarilmaya devam edilecek. Bugüne kadar oldugu gibi bundan sonra da depremden etkilenen vatandaslarimizin yaninda olmaya devam edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA