Depreme Anne Karninda Yakalandi, Saglikli Bir Sekilde Dünyaya Geldi

Kahramanmaras merkezli meydana gelen depremlere memleketleri Adiyaman’da yakalanan ve 2 hafta sonrasina ilk dogum bekleyen çiftin, Miran Tuna isimli bebekleri dünyaya geldi. ‘Bebegimiz kurtulsun’ düsüncesi ile Ordu’ya gelen çift, ayni anda hem mutluluk, hem de hüzün yasiyor.

Depreme Anne Karninda Yakalandi, Saglikli Bir Sekilde Dünyaya Geldi
Kahramanmaras merkezli 6 Subat tarihinde meydana gelen depremlerin ardindan Adiyaman’da yasayan Hüseyin (30) ile esi Deniz Erbay’in (24) evleri agir hasar aldi. Bu esnada, erkek bebekleri için dogum hazirligi yapan çift, deprem nedeniyle adeta kabusu yasadi.

Çift, ‘çocugumuz kurtulsun’ düsüncesi ile Adiyaman’dan yola çikarak, kendi imkanlari ile Ordu’ya geldi. AFAD ile görüserek afetzede kayitlarini yaptiran çift, Diyanet Isleri Baskanligi Diyanet Akademisi Ordu Dini Ihtisas Merkezi’nde misafir edildi. Bu esnada hamile olan anne Deniz Erbay, Ordu’daki bir hastanede saglikli bir sekilde dogum yapti. Çift, deprem nedeniyle bir yandan hüzün yasarken, bebeklerini saglikli bir sekilde kucaklarina aldiklari için de mutluluk yasiyor.

Ailenin ilk bebegi, saglikli bir sekilde dünyaya geldi

Ailenin ilk bebegi olan ve Miran Tuna adi verilen bebek, hastane islemlerinin ardindan Ordu Dini Ihtisas Merkezi’ne getirildi.

Aile bebek için özel hazirlanan ve süslenen odada misafir edilirken, görevliler tarafindan bebege ezan ve adi okundu.

“Kurtulmayi hiç aklimdan geçirmedim, bebegimizi kucagimiza aldigimiz için mutluyuz”

Anne Deniz Erbay (24), doguma 2 hafta kala depreme yakalandiklarini belirtti.

Kendilerini enkazdan zor kurtardiklarini ifade eden Erbay, “Bir süre çadirda kaldik. Bir süre zor sartlar altina yasadik, sonrasinda önümüze bir hedef koymadan ne yapacagimizi bilemedik ve Ordu’ya geldik. Sag olsun bize kapilarini açtilar, herkese minnettariz. Buraya geldigimizden bu yana bize çok iyi davrandilar. Bebegimizi kucagimiza aldigimiz için mutluyuz, depremde çok korktuk, Allah kimseye yasatmasin. O kurtulup kurtulamayacagini düsünemiyor, kurtulmayi hiç aklimizdan geçirmedik, çünkü çok kötü sallandik, hatirlamak bile istemiyorum. Bundan sonra insallah her sey iyi olur” dedi.



“Çocugumuz kurtulsun istedik”

30 yasindaki baba Hüseyin Erbay ise, “Bir yandan mutluyuz ama bir yandan da içimizde afet nedeniyle buraya geldigimiz için üzülüyoruz. Deprem oldugunda ne yapacagimizi bilemedik ve evin içerisinde durduk. Sallanti geçince kendimizi disariya attik. Evimizde agir hasar var. ‘Hiç olmazsa çocugumuz kurtulsun’ düsüncesi ile buraya geldik. Adiyaman’da hastaneler de depremden etkilendi. O nedenle buraya geldik” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA