Sanik Ufuk Akçekaya, Cinayet Gecesi Gelibolu Otogarinda Panik Halinde Ve Üzeri Çamurlu Halde Görülmüs

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesine bagli Karainebeyli köyünde egitimci Nazmi Arikan (69) ile soförü Serif Eker’i (46) öldürdügü iddiasiyla tutuklanan Ufuk Akçekaya’nin ikinci durusmasi, Çanakkale 2’nci Agir Ceza Mahkemesinde görüldü.

Sanik Ufuk Akçekaya, Cinayet Gecesi Gelibolu Otogarinda Panik Halinde Ve Üzeri Çamurlu Halde Görülmüs
Durusmaya Ses ve Görüntü Bilisim Sistemiyle (SEGBIS) katilan sanik Ufuk Akçekaya’nin, Nazmi Arikan cinayetinin islendigi gece, durusmada dinlenen tanik Ganime Yildiz’in verdigi ifadesinde, Gelibolu otogarinda telasli ve panik halinde oldugu, çamurlu olan üzerini degistirerek, deniz sortu ve parmak arasi terlik ile Istanbul’a gittigi belirtildi. Akçekaya savunmasinda tahliyesini talep ederken, müsteki avukati Kaan Karcilioglu, mahkeme heyetinden Akçekaya hakkinda en agir cezanin verilmesini talep etti. Durusma 20 Mart’a ertelendi. Sanik Akçekaya’nin tutukluluk halinin devamina karar verildi.

Fen Bilimleri Egitim Kurumlari kurucusu evli ve 2 çocuk babasi Nazmi Arikan, soförü Serif Eker ile geçen yil Kurban Bayrami tatili için Gelibolu’nun Karainebeyli köyünde küçük ve büyükbas hayvan yetistiriciligi yapilan çiftligine geldi. Çiftlik çalisanlari, 13 Temmuz günü ögle saatlerine kadar Arikan ve Eker’i göremeyince süphelendi. Telefonla da ulasilamayinca kontrol için çiftlik evine giren çalisanlar, Arikan ile Eker’i kanlar içerisinde buldu. Ihbarla çiftlige jandarma ve saglik ekipleri sevk edildi. Saglik ekipleri, Arikan ve Eker’in çok sayida biçak darbesiyle öldürüldügünü belirledi. Yapilan otopside Arikan’da 12’si öldürücü 47, soförü Serif Eker’de ise 27’si öldürücü 66 kesici ve delici alet yarasi tespit edildi. Otopsinin ardindan Arikan ve Eker’in cenazeleri, 15 Temmuz’da Istanbul’da topraga verildi.

Baslatilan sorusturma kapsaminda çifte cinayetin süphelisi iddiasiyla Tokatspor Kulüp Baskani Ufuk Akçekaya, Istanbul’da yakalanip gözaltina alinarak, tutuklandi. Olayla ilgili sorusturma tamamlanip, iddianame hazirlandi. Iddianamede savci, Akçekaya için ’tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme’ ve ’canavarca hisle veya eziyet çektirerek bir suçu gizlemek veya baska bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amaciyla kasten öldürme suçundan’ ayri ayri agirlastirilmis müebbet hapis cezasi istedi.

Egitimci Nazmi Arikan ile soförü Serif Eker’i öldüren Ufuk Akçekaya’nin, Çanakkale 2’nci Agir Ceza Mahkemesinde 2’nci durusmasi görüldü.

Sanik Akçekaya, durusmaya SEGBIS’le katildi.

Durusmada tanik ve sanik avukatlari hazir bulundu. Tanik Saban Girgin, yurtdisinda oldugu için dinlenemedi. SEGBIS ile durusmaya katilan tanik Ismail Çelik, Nazmi Arikan ile bir egitim konferansinda tanistiklarini, Ufuk Akçekaya ile ise Beykent Egitim Kurumlari marka ortakligindan dolayi tanistiklarini söyledi.

Çelik, cezaevinde tutuklu bulunan Akçekaya’nin kendisine, esine ve çocuklarina yönelik tehdit mesajlari içeren mektup yazdigini belirterek, "Su anda orijinal kopyasi elimde. Hatta bunu esime yazmis. Daha önce de bana yazdigi mektupta var. Ilisikli oldugumuz kurumlara yaziyor. Burada herkesin ismini tekrar tekrar geçiriyor. Kendisini unutturmamaya çalisiyor. Hani derler ya aba altindan sopa göstermek, kismen de böyle bir sey yapiyor. Bunun baska bir anlami yok. Bunlar arzu edilir ise mahkemeye sunulabilir. Bu mektuplarda ’esim kocasiz kalacak’, ’çocuklarim babasiz kalacak’ gibi bir takim ifadeler de var. Bu açik bir tehdit degil mi" dedi.

Ufuk Akçekaya ise tanigin bu ifadesi üzerine bu söylemleri kendisinin esi ve çocuklarini belirterek söyledigini anlatti.

Cinayetin islendigi tarihten Gelibolu otogarindan Istanbul’a gitmek için otobüs bekleyen yolculardan tanik olarak dinlenen Ganime Yildiz ise, o gece 01.10 otobüsüne bineceklerini ancak otobüsün rötar yapmasi nedeniyle Gelibolu’dan saat 02.05 ya da 02.10 civarinda ayriliklarini belirtti.

Otogarda bekledikleri sirada üzeri çamurlu giysili ve panik halindeki bir kisinin buraya geldigini ifade eden Yildiz, "Ben hiç kimseyi tanimiyorum. Otogara bu sirada üzeri çamur içinde olan panik halinde ve heyecanli bir beyefendi geldi. Yanimdaki kisi adam tarladan otobüse seyahate geliyor diye espri yapti. Sonra bu beyefendi içeriye girdi. Saniyorum benim de bilet aldigim sirketten ona yer buldular. Geri döndügünde üzerini degistirmisti. Çamurlu kiyafetleri yoktu. Bir deniz sortu ve parmak arasi terlik giymisti. Ayni otobüs ile Istanbul’a yolculuk ettik. Istanbul’da ise Alibeyköy cep otogarina geldik. Yine heyecanli ve panik haliyle kosarak otobüsten indi. Kosarak benden önce taksi sirasina girdi" diye konustu.

Ganime Yildiz, bu olayin ardindan Samsun’a bir yakinlarinin dügününe gittigini, burada haberleri izlerken söz konusu cinayetin haberini gördügünü ve görüntülerdeki kisinin Gelibolu’da otogarda kisi oldugunu hatirlamasi üzerine durumu yakinlarina anlattigini, ardindan da savciliga giderek ifade verdigini sözlerine ekledi.

Nazmi Arikan’in avukatlarindan Nevzat Kaan Karcilioglu ise mahkeme heyetine 29 sayfalik savunma dilekçesi verdiklerini hatirlatarak, sanik Ufuk Akçekaya’nin herhangi bir indirim uygulanmadan, pismanlik ibaresinin de göstermemesi nedeniyle en agir sekilde cezalandirilmasini talep ettiklerini belirtti.

Akçekaya ise suçlamalari reddederek, “Ben yapmadim. Bir insan bir insani biçaklarken üzerinde nasil DNA’si çikmaz. Ben Nazmi Arikan’i öldürdüysem neden üzerinde DNA’m çikmadi. Nazmi Arikan ’gelip beni öldür mü’ demis. Olay yerinde 5 tane parmak izi var. Neden bunun üzerine düsülmüyor. Nazmi Arikan’in üzerinde benim DNA’m çikmadi, neden bunun üzerine düsülmüyor. Peçetede baska bir kisinin izi var. Bunun neden üzerine düsülmüyor. Ben Rambo’muyum ki insanlari orada 14 dakikada halledeyim. Benim iki tane çocugum var, esim magdur. Ben yapmadigim bir suçtan dolayi buradayim. Ben köye gitmedigimi inkar etmiyorum. Tutuksuz yargilanmami talep ediyorum” seklinde konustu.

Mahkeme heyeti durusmayi eksikliklerin giderilmesi için 20 Mart’a erteledi. Sanik Ufuk Akçekaya’nin tutukluluk halinin devamina karar verildi.

Kaynak: İHA