Malatya'da 10 Bin Kisinin Barinacagi Konteyner Kente Aileler Yerlesmeye Basladi

Malatya’da depremde evleri yikilan ve hasar gören aileler için konteynerlerden olusturulan geçici barinma merkezilerinden ilkine tasinma islemi basladi. Acil durumlar için daha önceden yapilarak halihazirda bekletilen konteyner kentlere yerlestirmeler devam ederken, kurulumlar da hiz kesmeden devam ediyor.

Malatya'da 10 Bin Kisinin Barinacagi Konteyner Kente Aileler Yerlesmeye Basladi
Kahramanmaras’ta 6 Subat günü meydana gelen iki yikici depremin ardindan Malatya’da yikik-agir hasarli bina sayisi 5 bin 578 olarak tespit edildi. ‘Asrin felaketi’ olarak nitelenen depremlerden etkilenen Malatya’da, depremin yaralari sariliyor. Depremde evleri zarar gören vatandaslar ilk etapta çadir kentlere, spor salonlarina ve geçici bakim merkezlerine yerlestirildi. Bir taraftan ise kentin farkli noktalarinda ailelerin kalacagi konteynerlerden olusan geçici barinma merkezlerinin kurulmasi için çalisma baslatildi. Malatya Il Göç Idaresi Müdürlügü tarafindan daha önce kurulumu yapilan ve acil durumlar için hazirda bekletilen konteyner kent, Beydagi Geçici Barinma Merkezine dönüstürülerek, depremzedeler yerlestirilmeye baslandi.

Malatya Il Göç Idaresi Müdürlügü, Van Valiligi ekipleri ve yardimsever vatandaslarin koordinesinde çalismalarin 7/24 sürdügü bölgede, geçici barinma merkezinde kurulumlar tamamlandiginda 2 bin konteyner ile yaklasik 10 bin kisi barinacagi bildirildi.



"Ellerinden geldigince bizlere yardim etmeye çalisiyorlar"

Evlerinin yikildigini ve Valilik tarafindan konteyner kente yerlestirildiklerini belirten depremzede Zeynep Temelli, "Göç Idaresi elinden geldigince yardim ediyor. Ilk günden itibaren bizleri aldilar. Ikinci depremden sonra bizler buraya geldik. Sorgusuz bir sekilde bizleri buraya alarak karnimizi doyurdular. Evimiz depremde agir hasar aldi, içeri giremiyoruz. Evimizden bir çorap dahi alamadik. Disarida arabalardaydik, bizleri buraya yönlendirdiler. Allah herkesten razi olsun. Ellerinden geldigince bizlere yardim etmeye çalisiyorlar. Bizler de insaniz, her seyi istiyoruz. Halimize çok sükür. Herkesten Allah razi olsun" dedi.

Kaynak: İHA