Kastamonu'da 15 Gündür Kardan Dolayi Yolu Kapali Olan Köylüler, Ayaklarina Giydikleri Gigile Ile Ilaçlarini Alabiliyor

Kastamonu’nun Çatalzeytin ilçe merkezine 17 kilometre uzakliktaki Findikli köyünün kardan kapali yolunun 15 gündür açilamamasi sebebiyle köylüler, ayaklarina giydikleri gigile ile ilçe merkezine kadar yürüyerek ilaçlarini alabiliyor.

Kastamonu'da 15 Gündür Kardan Dolayi Yolu Kapali Olan Köylüler, Ayaklarina Giydikleri Gigile Ile Ilaçlarini Alabiliyor
Kastamonu’nun yüksek kesimlerinde etkili olan kar yagisi sonrasi kar kalinligi 1,5 metreye kadar ulasti. Kar yagisi sebebiyle yollari kapanan köylüler, uzun süre yollarinin açilmamasi üzerine magdur oldu. Çatalzeytin ilçe merkezine 17 kilometre uzaklikta bulunan Findikli köyünün yolu, 15 gün boyunca açilmadi. Yolun açilmamasi üzerine köylüler, basta ilaç olmak üzere diger ihtiyaçlarini giderebilmek için çareyi yürümekte buldu. Ayaklari karda batmasin diye gigile giyen köylüler, karli ve soguk havada kilometrelerce yol yürüyerek ilçe merkezine kadar yürüyor. Ilçeden ilaç basta olmak üzere diger ihtiyaçlarini alan köylüler, ardindan geldikleri yolu tekrar ayaklarina gigile giyerek geri yürüyor.

Findikli Köyü Muhtari Hayrettin Özay, "Üç yildir her kis mevsimi bu sorunu yasiyoruz. Köyümüzde kar kalinligi 1,5 metreyi geçti. Kaymakamlik, Valilik basta olmak üzere hiçbir yetkiliye ulasamiyorum. Yetkililer telefonumu açmiyor. Mesajima cevap vermiyor. Hiçbir yere sesimizi duyuramadik. Köy halki muhtar olarak bana baski yapiyor. Gurbetten ariyorlar. ’Yolumuz ne zaman açilacak?’ diye soruyorlar. 15 gündür bir kabus içindeyim. Bize sahip çikan olmayacak mi?" dedi.

15 gündür kapali olan yol için Valilik ve Özel Idare yetkililerine ulasamadiklarini söyleyen Muhtar Özay, tepkiler üzerine Çatalzeytin Kaymakamligi Köylere Hizmet Götürme Birligi ekipleri tarafindan Merkez Mahallesi yolunun açildigini kaydetti.

Kaynak: İHA