Deprem Bölgelerinde Çalisan Görevliler Açiklamasi 'Çalismalar Esnasinda Akilimiza Ne Açlik, Ne De Uykusuzluk Geliyor'

Merkez üssü Kahramanmaras olan depremlerin ardindan Ordu’dan sevk edilen AFAD ve ANDA görevlilerinin bir kismi, çalismalarin ardindan dönüs yapti. 15 AFAD ve 6 ANDA personeli, aileleri ve çalisma arkadaslari tarafindan karsilandi.

Deprem Bölgelerinde Çalisan Görevliler Açiklamasi 'Çalismalar Esnasinda Akilimiza Ne Açlik, Ne De Uykusuzluk Geliyor'
Merkez üssü Kahramanmaras olan depremlerin ardindan Ordu’dan yardimlar, arama ve kurtarma ekipleri, is makineleri ve araçlar gibi çesitli destekler yola çikti. Deprem sonrasi bölgeye sevk edilen AFAD ve ANDA ekiplerinden olusan ekibin bir kismi, görevlerinin ardindan Ordu’ya dönüs sagladi. Ekipler, AFAD Ordu Il Müdürlügü önünde aileleri ve çalisma arkadaslari tarafindan karsilandi.

“Toplam 606 araç, 2 bin 186 personel deprem bölgelerine sevk edildi, 5 bin 957 depremzede Ordu’ya geldi”

Karsilama sonrasi açiklamalarda bulunan Vali Yardimcisi Bayram Gale, depremin ilk gününden itibaren toplam 606 araç 2 bin 186 personelin Ordu’dan deprem bölgelerine sevk edildigini söyledi.

Ordu Valiligi dahilinde, 173 adet tir yardimi yapildigini kaydeden Gale, “Bunun disinda valiligimiz ile yürüttügümüz kampanyamiz daha var, gida maddelerini yine o bölgelere ulastiracagiz. Ilimize de o bölgeden yogun bir sekilde depremzede akisi var. Su an 5 bin 957 tane Ordu iline gelip burada ikamet eden kisi var. Elimizden geldigince kayitlarini yapiyoruz, uygun yerlere misafir ediyoruz. Ilerleyen asamalarda imkanlarimizi degerlendirip, gelecek olan vatandaslarimizin rahat etmelerini saglayacagiz” dedi.



“Orada çalisirken, açlik, uykusuzluk ve baska bir sey düsünemedik”

Adiyaman’dan gelen AFAD Görevlisi Fatih Baycan, bölgede çalisma esnasinda açlik ve uykusuzluk gibi temel ihtiyaçlari düsünmediklerini belirterek, “Sabah kahvaltisi ve ögle yemegi yiyip yemedigimizi birbirimize sorduk. Bunu elestirmek adina söylemiyorum ancak orada ne yemek, ne uyku, ne su, ne de istirahat gibi bir sey insanin aklina gelmiyor. Bizim oraya ulasmamiz 23 saat kadar sürdü, hava muhalefeti vardi. Ne kadar enkaza, ne kadar cenazeye müdahale ettigimizi tam bilemiyorum. Hangi günde oldugumuzu karistirdigimiz da oldu” diye konustu.



“Biz çocugumuza kavustuk ama oradaki insanlarin Allah yardimcilari olsun”

AFAD Ordu Arama ve Kurtarma Teknisyeni Zeki Yildirim, “15 gündür Adiyaman’da görevimizi bilfiil idame ettirdik. O duygular çok farkli, çok büyük sevinç ve üzüntüler var. Ilk çikarttigimiz insanlarin mutlulugu bizi farkli bir yerlere götürdü. Biz Ordu olarak 2 ekibe ayrildik, bizim ekibimiz 29 canli vatandasi çikartti. Vefat sayisini söyleyemeyecegim, çok hüzünlü bir olay. Allah kimsenin basina vermesin. Biz çolugumuza ve çocugumuz kavustuk ama Allah oradaki insanlarin yardimcilari olsun” diye konustu.



“Canli insan çikarttikça mutlu olduk, duygularimiz birbirine karisti”

Emrah Demirbas isimli AFAD görevlisi, Adiyaman ilinde 14 gün çalistiklarini belirterek, “Orada canli vatandaslari ve çocuklari çikarttikça çok mutlu olduk. 14 gün boyunca yoruldugumuzu, aciktigimizi ve uykusuzlugumuzu hiç anlamadik. Gerçekten çok güzel bir duyguydu, çok üzücü olaylar da vardi, bizi çok etkiledi, duygularimizin hepsi birbirine karisti. Allah bir daha yasatmasin. Burada ne gördük? Gerçekten Türk milletinin birlik ve beraberlik oldugunu bu afet zamani hepimizin bir anda her seyin üstesinden gelebilecegimizi anladik” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA