Baskan Tavli Açiklamasi 'Depremzede Ailelerimizin Ihtiyaçlarini Karsiliyoruz'

Ordu’nun Ünye Belediye Baskani Hüseyin Tavli, ilçem deprem bölgeleri için yardimlarin sürdügünü belirterek, “Ilçemizde misafir ettigimiz depremzede ailelerimizin ihtiyaçlarini düzenli olarak karsilamaya devam ediyoruz” dedi.

Baskan Tavli Açiklamasi 'Depremzede Ailelerimizin Ihtiyaçlarini Karsiliyoruz'
Kahramanmaras merkezli 11 ilde yasanan deprem bölgeleri için destek kampanyalari devam ediyor. Ünye Kaymakamligi ve Ünye Belediyesi öncülügünde ilçede baslayan yardim destegi devam ederken, Belediye Baskani Hüseyin Tavli ilçede faaliyet gösteren oda baskanlariyla birlikte yardim toplama alanlarinda incelemelerde bulundu.

Burada açiklamalarda bulunan Belediye Baskani Hüseyin Tavli, yardim çalismalarinin devam ettigini ancak eksiklerin oldugunu belirti. Tavli, "Afetin ilk gününden itibaren ilçemizde faaliyet gösteren STK’larimizla ve vatandaslarimizla tek yürek olduk. Bugün STK baskanlarimiz ile bir araya geldik. Yasadigimiz yüzyilin afeti ile ilgili el birligi ile daha neler yapabiliriz ve daha ne katkilar sunabiliriz? Noktasinda istisarelerde bulunduk. Devam eden yardim organizasyonlarini da yerinde inceledik. Burada gördügümüz eksikliklerden biri de mont gibi giyim ihtiyaçlarinin yeterli sayida oldugu, ancak ayakkabi ve iç giyim gibi ihtiyaçlar noktasinda eksilikler oldugunu tespit ettik. Bu noktada yardimsever vatandaslarimizin bu tip giyim ihtiyaçlarini göz önünde bulundurmalarini rica ediyoruz” dedi.

Ünye’de su an itibariyle deprem bölgesinden gelen 300 aileyi misafir ettiklerini kaydeden Baskan Hüseyin Tavli, “Bu ailelerimizin ihtiyaçlarini düzenli olarak karsilamaya devam ediyoruz. Allah bu tür afetleri tekrar ülkemize yasatmasin. Bu açilan derin yaralarin izlerini hep birlikte saracagimiza olan inancim tamdir” ifadelerine yer verdi.

Öte yandan Ünye’de gida yardimlari Atatürk Parki Sosyal Tesisleri’ne, giyim yardimlari Mustafa Rakim Anadolu Lisesi Spor Salonu’na ve yakacak yardimlari ise Ünye Belediyesi Destek Hizmetleri Atölyesi’ne ulastiriliyor.
Kaynak: İHA