17 Kisinin Hayatini Kaybettigi Hayat Sitesi'nde Kolonlarin Kesildigi Iddiasi

Malatya’da Kahramanmarasli 7.7 ile 7.6 büyüklügündeki depremlerden etkilenerek yikilan Hayat Sitesi’nde babasi Bayram Kirici’yi kaybeden Gülhan Karaaslan, yikima kesilen kolonlarin neden oldugunu iddia ederek suç duyurusunda bulunduklarini söyledi.

17 Kisinin Hayatini Kaybettigi Hayat Sitesi'nde Kolonlarin Kesildigi Iddiasi
Malatya’nin simge mekanlarindan olan ve kent merkezi Özalper Mahallesi’nde bulunan Hayat Sitesi Kahramanmarasli 7.7 ila 7.6 büyüklügündeki depremlerde yikildi. Dört bloktan olusan sitede ilk belirmelere göre isadami Bayram Kirici’nin da aralarinda bulundugu 17 kisi hayatini kaybetti.

Enkaz kaldirma çalismalarinin baslatildigi Hayat Sitesi’nde faaliyet gösteren bir isyeri sahibinin kolonlari kestigini ve çökmenin kesilen kolonlar nedeniyle gerçeklestigini ileri süren Bayram Kirici’nin kizi Gülhan Karaaslan beraberinde enkaz altinda yarali olarak kurtarilan annesi Sultan Kirici ile birlikte duruma tepki göstererek suç duyurusunda bulunduklarini söyledi.



“Kolonlar kesilerek birlestirildi”

Annesi Sultan Kirici ve aile yakinlariyla Hayat Sitesi’ndeki enkaz çalismalarini takip eden Gülhan Karaaslan binadaki yikama kesilen kolonlarin neden oldugunu belirterek “A/2 Blok’un altindaki kolonlarla birlikte tavan kesilerek birlestirme yapildi. Bunlarin hepsine herkes sahit delillerimiz var elimizde davaciyiz suç duyurusunda bulunduk. Ben de burada ikamet ediyorum annemde her seye sahidiz. Yetkililerden bu isin pesine düsmesini istiyoruz” diye konustu
Kaynak: İHA