Yaban Hayvanlari Için Süphan Dagi Eteklerine Yem Birakildi

Bitlis’in Adilcevaz ilçesindeki Süphan Dagi eteklerine yogun kar yagisinin ardindan yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanlari için yem birakildi.

Yaban Hayvanlari Için Süphan Dagi Eteklerine Yem Birakildi
Vangölü Aktivistleri Dernegi Bitlis Temsilciligi ve Adilcevaz Aydinlar beldesindeki vatandaslar, soguk havalarda yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanlari için kollari sivadi. Vangölü Aktivistleri Dernegi Baskan Yardimcisi ve Bitlis Temsilcisi Orhan Emen, dernek üyeleri ve belde halki tarafindan temin edilen yiyecekleri yaban hayvanlari için Süphan Dagi eteklerine birakti.

Etkinlik hakkinda gazetecilere açiklamada bulunan Vangölü Aktivistleri Dernegi Baskan Yardimcisi Orhan Emen, “Biz her yil oldugu gibi bu senede yabani hayvanlari düsünerek dogaya yem birakiyoruz. Çünkü her canli kutsaldir, bunlarin içinde en magduru da hayvanlardir. Iste bakin kar yagmis ve hayvanlar yiyecek bulmaktan zorlaniyor. Bu hayvanlari düsünmemiz lazim” dedi

Ünal Emen isimli aktivist ise her yil Süphan Dagi’n eteklerine yem biraktiklarini hatirlatarak, “Kis sartlari çetin geçtigi için hayvanlari düsünmeliyiz” diye konustu.

Kenan Emen de, yaban hayvanlari için dogaya yem biraktiklarini söyleyerek, “Biz her yil kisin dogaya yem birakiyoruz çünkü dernegimiz böyle konularda çok duyarli. Bu sene de Süphan Dagi’nin yüksek rakimlarina yem biraktik” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA