Minikler Ücretsiz Yemek

Milli Egitim Bakanligi’nin ücretsiz yemek hizmetinden Düzceli ögrenciler de faydalanacak. Ögrenciler, 6 Subat’tan itibaren okullarda ücretsiz yemek yiyecek.

Milli Egitim Bakanliginin ücretsiz yemek uygulamasi dahilinde 2022-2023 egitim ögretim yilinin ikinci döneminden itibaren okul öncesi egitimdeki ögrencilerin tamami ücretsiz yemek hizmetinden yararlanacak. Çocuklara haftanin 5 günü, günlük bir ögün beslenme verilmesi uygulamasi 6 Subat itibariyla baslayacak.

Ana sinifi bulunan birlestirilmis sinifli ilkokullara devam eden ögrenciler de günlük beslenme hizmetinden yararlandirilacak. Yatili bölge ortaokullarinda egitim alan ve yatililik hizmetinden yararlanmayan gündüzlü tüm ögrencilere de günlük bir ögün ücretsiz beslenme destegi verilecek. Bünyesinde ana sinifi bulunan birlestirilmis sinifli ilkokullardaki ögrenciler ile yatili bölge ortaokullarinda egitim alan gündüzlü ögrencilere imkanlari uygun olan okullarda beslenme verilecek.

Bakanligin ücretsiz yemek uygulamasi dahilinde ögrencilerin ihtiyaçlarina göre fiziki sartlar saglanarak, en iyi ve kaliteli hizmeti sunmak için tüm hazirliklar Düzce’de tamamlandi. Ögretmenevleri, meslek lisesi yiyecek içecek bölümleri, okul pansiyonlari ve bagimsiz anaokullarinin mutfaklarinda üretilecek yemekler ögrencilere ücretsiz verilebilmesi ve hizmette aksama yasanmamasi için gerekli tüm tedbirler alindi.
Kaynak: İHA